Na de verloren topper van vorige week tegen VELO moest het team van Marcel Koning wederom een lastige uitwedstrijd spelen, ditmaal tegen v.v.Delft.

De nederlaag tegen VELO had er de afgelopen week aardig ingehakt want hiermee waren de titelkansen in de 2e Klasse C zo goed als verspeeld en kon het met nog 8 competitiewedstrijden voor de boeg, gevolgd door de nacompetitie nog een lang seizoen gaan worden.

ADO Den Haag begon uiterst zwak aan de wedstrijd tegen Delft en dat resulteerde al in de 3e minuut in een 1-0 achterstand. Door slordig balverlies op het middenveld en een misverstand in de achterhoede profiteerde Delft-speler Gavin Luiten handig en scoorde koelbloedig.

Het duurde even voordat ADO Den Haag weer in haar ritme kwam. In de 30e minuut werd Jordy Strooker na een knappe solo op de rand van het strafschopgebied neergehaald en kreeg ADO Den Haag een vrije trap, die subliem door uitblinker Niels van Pelt in de verre hoek werd gekruld (1-1).

Negen minuten later was het weer raak. Een schitterende pass van achteruit van Patrick Batist bereikte Boy Wotte die goed doorging en de bal langs de Delft-keeper in het doel schoot, 1-2.

Na de rust zagen we van beide kanten geen goede wedstrijd. ADO Den Haag wist het overwicht niet in doelpunten uit de breiden en Delft kwam nog sporadisch voor keeper Ricardo Kieboom. Zo bleef het bij 1-2 en nam ADO Den Haag de 3 punten mee naar “De Aftrap”.

Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Diego Liefden (45. Achmed Ali), Peter Korteling, Patrick Batist, Jordy Strooker, Diederick Hoogerwaard, Ramon Ripson (64. Adil Akanioui), Niels van Pelt, Tomas Tavilla, Boy Wotte en Jop Verhagen (45. Ashraf Artimi).