ADO Den Haag A1 heeft de laatste strohalm voor handhaving in de Eredivisie A jeugd gepakt door de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht A1 met 1-4 te winnen.

In de 1e helft was ADO Den Haag de betere ploeg en na 19 minuten kon Steven Sanchez Angulo alleen voor de keeper niet scoren. Omdat FC Utrecht haast geen kansen kreeg was de stand 0-0. In het begin van de 2e helft een goede kans voor Hicham Faik maar de Utrechtse keeper kon redding brengen. Binnen de minuut weer een grote kans voor ADO Den Haag. Na een goede pass van Hicham Faik stuiite Steven Sanchez Angulo op de keeper en in de rebound scoorde Thomas Verheijdt de 0-1. Hierna kreeg ADO Den Haag nog een aantal kansen op een grotere voorsprong, maar het was FC Utrecht dat in de 63e minuut via Enzio Boldewijn de gelijkmaker scoorde.

ADO Den Haag bleef de betere ploeg en binnen 5 minuten scoorde Steven Sanchez Angulo de 1-2.ADO Den Haag bleef jagen op een grotere voorsprong en uit een vrije trap van Hicham Faik scoort Thomas Verheijdt de 1-3. Het slotakkoord was eveneens voor ADO Den Haag dat na een mooie aanval en een gered schot van Hichem Faik via Robin de Hey de eindstand op 1-4 bracht. Gezien de wedstrijd een goede overwinning die zelfs nog hoger had kunnen zijn.

Opstelling ADO Den Haag: Murat Ozcan, Serginhio Hijnes, Kevin Schutte, Mart Spierdijk, Ricardo Samoender, Zekai Akdogan, Robin de Heij, Hadil Tihouna, Thomas Verheijdt, Hicham Faik en Steven Sanchez Angulo

FC Volendam B1 – ADO Den Haag B1 1 – 3
ADO Den Haag B1 heeft de uitwedstrijd tegen rode lantaarn FC Volendam B1 met 1 – 3 gewonnen. In de 1e helft was ADO Den Haag de betere ploeg, maar kon het overwicht niet in doelpunten uitdrukken. Vlak na de rust lukte dit wel. Na goed doorgaan van Timo Ruigrok kon Mitchell de Vlugt de 0-1 scoren. Na een kwartier in de 2e helft kwam ADO Den Haag op een 0-2 voorsprong. Na een vrije trap was er een goede loopactie van Aleksander Bjelica en hij kapte zijn man uit en scoorde beheerst de 0-2. Nog geen 10 minuten later was de wedstrijd beslist.

Via een goede actie speelde Myron Hennep 2 tegenstanders uit en zijn voorzet werd door Mitchell de Vlugt in een doelpunt omgezet. Ongeveer 10 minuten voor tijd kwam FC Volendam terug in de wedstrijd via een kopbal een uit goede voorzet 1-3. In blessuretijd kreeg ADO Den Haag nog een goede kans om de score te verhogen, maar de toegekende penalty werd gemist waardoor deeindstand 1-3 werd.

Opstelling ADO Den Haag: Mark van Steekelenburg, Eli Richardosn, Dylan de Braal, Aleksander Bjelica, Robin Buwalda, Guy Muller, Idrissa Conteh (41e Myron Hennep), Papito Merentia, Timo Ruigrok (74e Joep Breimer), Mitchell de Vlugt (79e Yair Sidoel) en Abas al Tamimy

ADO Den Haag B2 – DHC B1 4 – 1
Vandaag op De Aftrap de inhaalwedstrijd met als doelstelling voor ADO Den Haag om de koppositie te veroveren. In de 3e minuut kwam ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong door een eigen doelpunt van DHC na een voorzet van Calvin Valies. De 1e helft bracht tot de 39e minuut weinig spanning met zich mee. Na een foutieve inspeelpass van ADO Den Haag werd de aanvaller van DHC op de rand van het strafschopgebied gevloerd wat een strafschop en de 1-1 ruststand opleverde. De 2e helft begon voortvarend en na 5 minuten was de wedstrijd beslist.

In de 2e minuut werd een voorzet van ADO Den Haag door de verdediging van DHC verkeerd beoordeeld waarna Marc Du Chatenier de bal koel afwerkte en ADO Den Haag vroeg op 2-1- kwam. In de 5e minuut legde Marc Du Chatenier de bal goed opzij na een inworp welke door Desko Destanovic prima werd ingeschoten met als gevolg de 3-1 op het scorebord. Hierna kwam ADO Den Haag niet in de problemen. DHC kon geen vuist meer maken met als gevolg dat ADO Den Haag kon uitlopen naar 4-1 door een doelpunt van Rodney van der Meijs op aangeven van Desko Destanovic. De koppositie is nu weer in handen van ADO Den Haag en de komende weken zal uitwijzen of ADO Den Haag verder kan strijden om het kampioenschap.

ADO Den Haag C1 – Spijkenisse C1 6 – 0 (oefenwedstrijd)

ADO Den Haag C2 – PSV C2 1 – 2
Vandaag de lastige thuiswedstrijd tegen PSV. ADO Den Haag ging fel van start en kreeg in de eerste minuten al verschillende goede kansen onder andere een schot van Jan Verduijn die goed werd gepakt door de keeper van PSV. De wedstrijd ging daarna redelijk op en neer, in de 20ste minuut een schot van Jerdy Schouten die net naast ging. Vlak voor rust kreeg ADO Den Haag nog een goede kans, maar het schot van Jesse Mulder werd wederom goed gepakt door de keeper van PSV. De ruststand was dan ook 0-0. De tweede helft ging wederom redelijk op en neer, en was dan ook een helft met kansen aan beide kanten.

In de 47ste minuut ging een schot van Younes Seghrouchi helaas over het doel van PSV. In de 49ste minuut schoot PSV een bal op de Lat, daar kwam ADO Den Haag dus goed weg. In de 56ste minuut kwam PSV op een 0-1 voorsprong. ADO Den Haag dacht aan buitenspel, maar de scheidsrechter liet helaas door spelen. In de 62ste minuut kreeg ADO Den Haag verdiend een penalty die werd benut door Nikki Baggerman waardoor de stand op 1-1 kwam. Hierna kreeg PSV nog een paar aardige kansen maar onze keeper Rody de Boer wist ze goed te pakken.

In de 70ste minuut wist PSV nog met de winst terug naar Eindhoven te gaan door goed door te zetten en de 1-2 erin te schieten. Helaas de eerste verlies wedstrijd voor ADO Den Haag in de competitie na de winterstop. De jongens kregen van hun trainer de complimenten voor het harde werken, alleen werd het vandaag niet beloond. Deze week weer hard werken en volgende week weer nieuwe kansen.

ADO Den Haag D1 – NEC/FC Oss D1 7 – 2 (oefenwedstrijd)

ADO Den Haag D2 – Willem II/FC Oss D2 2 – 0 (oefenwedstrijd)