De zon liet zich ook op de vijfde dag van het trainingskamp van ADO Den Haag weer ruimschoots zien. Na een uitgebreid ontbijt en het tapen van de enkels meldde de selectie zich weer op de velden van de Ayala Polo Club. Na een stevige warming up volgde de partijspelen waarin het er stevig aan toe ging. Vito Wormgoor hoefde niet meer voorzichtig te zijn met de knie en kon zich volop in het strijdgewoel melden.

Maar ook nu waren er weer zorgen. Giovanni Korte kreeg een bal tegen zijn hoofd maar kon na behandeling en geruststellende woorden van dokter Beeftink weer verder. Schudden met het hoofd en weer verder. Meer problemen leken er voor Aaron Meijers. De linksback voelde zijn enkel in een duel dubbelklappen en moest naar de kant worden gedragen. Gelukkig lijk op het eerste oog ook bij Meijers de schade mee te vallen. Snel ijs op de enkel en de rest van de training toekijken. Onder toeziend oog van diverse supporters werd de training vervolgens afgemaakt.

Ook bijzondere verhalen in Zuid-Spanje. Zo was er een familie uit de buurt wiens zoon een groot fan van ADO Den Haag is. Den Haag staat als geboorteplaats in zijn paspoort en dat schept een band voor het leven. Die werd in Sotogrande nog eens versterkt. Moeders schoot mooie foto's van haar zoon met Tommie Beugelsdijk en Dion Malone en natuurlijk met trainer Henk Fraser. En er was nog tijd voor een kleine groepsfoto.

Na een lunch en de verplichte uren rust bleven diverse spelers, waaronder de heren Meijers en Wormgoor, in de middaguren in het hotel om in de gym wat werkzaamheden te verrichten. De rest trok opnieuw naar de trainingsvelden in San Enrique om weer een conditieprikkel te ondergaan. Fysiek trainer Nol Hornix had gekozen voor een veld aan de overkant van het vaste trainingsveld maar de aanwezigheid van een paard met ruiter noopte de ploeg tot een terugkeer op vertrouwde grond.

Voor de spelers stond er donderdagavond nog meer ontspanning op het programma. Een heuse voetbalquiz met 30 vragen voor de gehele selectie. Samenwerken en getest worden op parate kennis. De spelers vonden het een heerlijke onderbreking en ideale voorbereiding op de volgende dag. De vrijdag, de dag van de wedstrijd tegen KV Mechelen.