Nieuwe aanwinst Alex Schalk maakte tegen VVV-Venlo zijn eerste minuten in dienst van ADO Den Haag. Daarmee keerde de aanvaller na acht jaar terug op de Nederlandse velden na avonturen in onder andere Zwitserland en, de laatste twee jaar, in Japan. Zijn rentree op Nederlandse bodem was een mooi moment zou je zeggen, maar voor Schalk was de teleurstellende uitslag hetgeen dat overheerste na afloop. "Het verlies tegen VVV was niet nodig. We hebben teveel laten liggen in de eerste helft. Dat is zonde, want we hebben genoeg kwaliteit." 

Gelukkig staat er vrijdag gelijk weer een wedstrijd op het programma, thuis tegen FC Emmen. Een avond waar de geboren Bredanaar erg naar uitkijkt. "Bij ADO Den Haag - De Graafschap heb ik de sfeer al kunnen proeven. Ik kijk er naar uit om op het veld te staan en een aandeel te hebben." Het zal echter wel beter moeten als tegen VVV, zo vindt de 31-jarige aanvaller. "We moeten vasthouden aan onze eigen spelprincipes en vrijdag ons eigen ding weer proberen te doen. We willen attractief voetbal spelen en veel kansen creëren, dat deden de jongens ook tegen De Graafschap. Er zal wel een tandje bij moeten in vergelijking met afgelopen maandag."

Schalk is niet zonder plan naar ADO Den Haag te komen. Na gesprekken met de clubleiding en de uitgesproken ambities was hij snel overtuigd. "Dat we graag willen promoveren staat buiten kijf. De kwaliteit in de selectie en het plan dat de club heeft spraken me heel erg aan. Met de kwaliteit in deze spelersgroep ben ik ervan overtuigd dat het zou moeten lukken."

Bekijk hieronder het gehele interview met Alex Schalk bij ADO TV.