Na de ontspannen dag van gisteren, moesten de Hagenaars vol aan de bak op dag 4 van het trainingskamp. Op het menu stonden vandaag namelijk twee pittige trainingen. Zowel 's ochtends als 's middags werd er fanatiek getraind. Morgen staat de laatste training op de rol, waarna de selectie een middag vrijaf krijgt om zich voor te bereiden op de slotdag waarop een besloten oefenduel tegen het Italiaanse Como 1907 gepland staat, alvorens onze mannen terugkeren naar Nederland.

img 8204

Net als gisteren begon de ochtendtraining met wat krachttraining. Voor de zekerheid ging de groep in de zon staan, want in de schaduw was het vanwege de kou toch minder lekker. De zon was dan wel terug, de temperatuur bleef vanwege de sterke wind nog een beetje achter. De training trapte af met een uitgezet circuit waarin verschillende spiergroepen werden getraind. Hierna onderworp de fysiektrainer de groep aan wat loopoefeningen, terwijl de doelmannen alvast warm werden gespeeld door de keeperstrainer.

img 8310

Vervolgens verdeelde de groep zich in tweeën en kwamen er verschillende oefenvormen voorbij om zowel de opbouw als de organisatie achterin te trainen. Trainer Darije Kalezic was druk aan het coachen en zat er bovenop, net zoals zijn assistenten Regillio Vrede en Levi Schwiebbe. Na anderhalf uur was het welletjes en ook nu bleven er nog wat spelers achter op het veld. Dit keer waren het Henri Koudossou, Matteo Waem, Justin Ché, Tyrese Asante en Malik Sellouki die nog een hooghoudspelletje met elkaar deden. 

img 8432

Een uitgebreide lunch en een paar uurtjes rust later was het om 16:00 uur tijd voor de middagtraining. Deze begon met een pass- en trapoefening en hierop volgde een dynamisch positiespel waarbij het er lekker fanatiek aan toe ging. Bij de afwerkoefening, die een groot deel van de training in beslag nam, was dat niet anders. Zowel de keepers, als de aanvallende spelers,  konden zich goed onderscheiden met mooie saves of doelpunten. De goals kwamen in alle vormen langs: volleys, lobjes, lage strepen, kopballen, intikkers en afstandsschoten. In onderstaande video zijn de mooiste goals op een rij gezet.

 

De een na laatste training van dit trainingskamp werd afgesloten met een 11 tegen 11 partijspel. Beide teams wisten echter niet te scoren. Op het moment dat de Spaanse zon zich achter de bergen begaf en het af begon te koelen, sloot hoofdtrainer Darije Kalezic de training af. Na twee intensieve trainingen was het nu tijd om lekker uit te rusten, alhoewel de meesten 's avonds na het diner toch nog zin hadden om spellen te doen met elkaar. Duidelijk is dat er zowel inspanning als ontspanning is deze week. Morgen is alweer de laatste trainingsdag en daarna gaat de selectie zich voorbereiden op zondag wanneer er een oefenpot tegen Como 1907 op het programma staat. 

img 8530

sponsoren trainingskamp

Fotoserie dag 4 #ADOinSpanje