ADO Den Haag maakt zich op voor weer een mooi competitieduel. In eigen huis staat namelijk het duel tegen de huidige nummer zeventien De Graafschap op het programma. Net als ADO Den Haag kende de Superboeren een matige seizoenstart, maar wist de club uit Doetinchem twee van hun laatste drie duels te winnen. ADO Den Haag lijkt ook de weg omhoog weer te hebben gevonden. De afgelopen drie duels, in competitie en beker, werden allemaal gewonnen door de Haagse club. Bij een zege kan de ploeg van trainer Dirk Kuijt een sprong maken op de ranglijst. In deze Alles over lees je alles over dit duel en komen er weer interessante feiten en weetjes voorbij om alvast in de stemming te komen voor de wedstrijd. 

FEITEN EN WEETJES

  • De Graafschap is ongeslagen in de laatste zeven wedstrijden tegen ADO Den Haag in alle competities (W3, G4) en hield in beide ontmoetingen vorig seizoen de nul (W1, G1).
    ADO Den Haag maakte de laatste vier competitiegoals allemaal met het hoofd en staat in totaal op zes dit Eerste Divisie-seizoen, het meeste van alle teams; De Graafschap kreeg samen met Almere City de meeste kopgoals tegen (allebei 6).
    De Graafschap verloor de laatste twee uitduels in de competitie en kan voor het eerst sinds januari 2018 drie opeenvolgende uitnederlagen lijden in de Keuken Kampioen Divisie (toen ook 3).
    Van alle spelers die dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen minstens vijftien voorzetten uit open spel gaven zag niemand er procentueel gezien zoveel aankomen als Xander Severina (40,6% - 13/32), die in het vorige competitieduel op deze manier een assist gaf.
    Van alle huidige spelers in de KKD die sinds 2021/22 minstens vijf goals hebben gemaakt op het tweede niveau heeft Thomas Verheydt (114) gemiddeld de minste minuten per doelpunt nodig.

LEX SCHOENMAKER FAMILIE-TRIBUNE GEOPEND

De Lex Schoenmaker familie-tribune zal deze vrijdag geopend zijn. Het betreft de vakken U, V en W. ADO Kids leden en partnerclubs van ADO Den Haag zijn eerder deze week persoonlijk geinformeerd over de mogelijkheid om een kaart aan te schaffen voor deze tribune. 

VAKKEN S EN T GESLOTEN; VAK U WEER OPEN

De vakken S en T blijven vanwege herstelwerkzaamheden aan het dak nog even gesloten. Seizoenkaarthouders op S vragen wij plaats te nemen op vak R. Seizoenkaarthouders op vak T vragen wij plaats te nemen op de vakken U, V of W. 

FANSTORE GEOPEND VANAF 14:00 UUR

Op deze wedstrijddag heb je vanaf 14:00 uur de tijd om de Fanstore te bezoeken. Mocht je onze collectie al willen bekijken, bezoek dan onze webshop!

PROGRAMMABOEKJE

Lees hieronder het programmaboekje.

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - De Graafschap, seizoen 2022-2023