Morgen wacht de thuiswedstrijd tegen De Graafschap voor ADO Den Haag. Na twee gewonnen competitieduels en het bereiken van de volgende ronde van de beker gaat ADO Den Haag met vertrouwen de confrontatie in eigen huis tegemoet. Niet iedereen is afgelopen dinsdag bij de bekerwedstrijd tegen Excelsior '31 ongeschonden uit de strijd gekomen. Gelukkig kan hoofdtrainer Dirk Kuijt rekenen op een brede selectie waardoor er veel gerouleerd kan worden. Veel jonge spelers krijgen dit seizoen speeltijd, waaronder bijvoorbeeld Silvinho Esajas en Finn van Breemen. Laatstgenoemde stond deze week voor de camera van ADO TV om zijn licht te schijnen over zijn bijzondere seizoen tot nu toe en hoe het is om deel uit te maken van de hoofdmacht als jonge verdediger die bijna de gehele jeugdopleiding van de club heeft doorlopen. 

Van Breemen mocht tot nu toe al twee keer (Jong PSV en Excelsior '31) in de basis beginnen en dat terwijl hij in juni pas zijn eerste profcontract tekende bij de club waar de 19-jarige centrale verdediger sinds zijn negende levensjaar onafgebroken actief is. "Het is dit seizoen heel snel gegaan, zo snel dat het bijna niet te bevatten is. Ik ben heel blij en tevreden met hoe het nu gaat." Tegen Jong PSV eerder dit seizoen mocht de jonge verdediger zijn basisdebuut maken.

In het begin had Van Breemen dan wel even zenuwen, maar zette dat snel om en probeerde zijn eigen spel te spelen. "Natuurlijk was ik zenuwachtig. Toch ben ik er wel tevreden over, vooral hoe ik het deed aan de bal. Ik ben een speler die graag de opties vooruit zoekt en de opbouw wil verzorgen. Het kan soms wel een risico zijn door veel vooruit te spelen, maar dat maakt deel uit van mijn speler. Als dat goed gaat speel ik spelers voorin vrij waardoor we een goede kans kunnen opzetten." Het was een bijzonder moment voor Van Breemen om voor het eerst het veld op te stappen als basisspeler van de club van zijn jeugd. "Dat je dan het veld oploopt met de fans die O O Den Haag zingen. Ja, dat voelt wel als thuiskomen."

Of het Haagse talent vrijdag ook speeltijd krijgt in het duel tegen De Graafschap weet hij nog niet. "Ik hoop het natuurlijk wel en ik ben beschikbaar, maar het ligt er aan wat de trainer wilt. Ik zal in ieder geval hard trainen en dan zien we vanzelf wel wat er gebeurt." 

 Bekijk hier het item van ADO TV met Finn van Breemen in aanloop naar ADO Den Haag - De Graafschap