Vrijdag speelt ADO Den Haag de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar tegen PEC Zwolle (20.00 uur, Cars Jeans Stadion). Hoofdtrainer Fons Groenendijk kijkt terug op een bewogen jaar en wil tegen PEC met een mooi resultaat de winterstop ingaan. 

Over de eerste seizoenshelft is Groenendijk redelijk tevreden: "We staan op een nette negende positie. Maar je wil altijd meer. Het wisselvallige moet er bijvoorbeeld uit. Dat is het streven voor 2018. We moeten bepalend worden in wedstrijden. Nu zijn de overwinningen vaak gebaseerd op strijdlust. Dat we vanuit achterstand de wedstrijd alsnog naar ons toe trekken. Het zou fijn zijn als we een keer achterover kunnen leunen." 

Stabiliteit
2017 was voor Groenendijk een bijzonder jaar. "In februari kwam ik hier binnen. Mensen zeiden 'waar begin je aan?'. Maar die inhaalrace die we inzetten en de manier waarop; dat was onvergetelijk. Daardoor waren de verwachtingen misschien wat hoger voor het nieuwe seizoen. Aan die verwachtingen voldoe je niet van de een op andere dag. Stap voor stap willen we een stabiele club worden. Aan deze ploeg ligt het niet. Het is een eenheid. Iedereen werkt keihard voor elkaar. Het zou echt een prestatie zijn om in het linker rijtje de winterstop in te gaan. Want de voorbereiding ging moeizaam. Met name om tot een goede selectie te komen. Het is nu gelukkig rustig bij de club. Dat is ook prettig werken."

Interessante wedstrijd
Groenendijk over de tegenstander PEC Zwolle: "Ik moet hen een groot compliment maken. PEC speelt sluw en slim. Er zit heel veel voetbal in, met jongens als Thomas, Saymak, Bakker en Namli. We kunnen onze borst nat maken. We willen het spel van PEC ontregelen. We hebben onze lessen geleerd uit uitwedstrijd toen wij kansloos verloren. Op voorhand wordt het een interessante wedstrijd waarin alles mogelijk is." 

Voor de wedstrijd tegen PEC heeft Groenendijk met name achterin personele problemen. Thomas Meißner is geschorst, Wilfried Kanon geblesseerd en Tom Beugelsdijk is nog een vraagteken. Dat geldt ook voor Robert Zwinkels, die tegen PSV uitviel met een blessure. "Robert is nu bezig aan goed seizoen. We hebben hem graag in de goal. Het moet nog even blijken of dat haalbaar is."

Bekijk hieronder de hele voorbeschouwing