Na overwinningen op FC Utrecht en VVV hebben de vrouwen hun zegereeks maandagavond vrolijk voort gezet. In Tilburg werd Willem II knap met 1-2 verslagen. Lisanne Grimberg en Renate Jansen waren verantwoordelijk voor de Haagse treffers. Door de zege klimt de ploeg van trainer Sarina Wiegman naar de tweede plaats in de Eredivisie.

Door Frank Post

De eerste helft in Brabant was een kopie van het treffen vorig jaar. Willem II oogde feller en ging goed van start. ADO Den Haag leed te vaak slordig balverlies. Dit resulteerde in de 12e minuut in het eerste wapenfeit van de wedstrijd. Jette van Vlerken forceerde plots een vrije doortocht richting het doel van ADO Den Haaggoalie Laura Du Ry. Het schot van de Willem II-aanvaller was echter niet goed genoeg geplaatst, waardoor Du Ru simpel kon stoppen. Lange tijd drongen de Tricolores aan, maar het kwam niet tot grote kansen.

ADO Den Haag kwam in de persoon van rechtsback Leonne Stentler na een half uur spelen voor het eerst gevaarlijk door. Het schot van de Oranje-international vloog echter rakelings naast het Tilburgse doel.

Vijf minuten later was het opnieuw Van Vlerken die de thuisploeg op voorsprong vergat te brengen. Deze keer draaide de aanvaller goed weg bij haar tegenstander, maar ging het schot net over de deklat. In de 39e minuut was het ploeggenoot van Mauri van de Wetering die wel trefzeker was. Randje buitenspel ontsnapte Van de Wetering aan haar directe tegenstander Leonne Stentler, om haar vervolgens opnieuw uit te kappen, en hierna de bal knap laag in de hoek van het doel wist raak te schieten: 1-0.

ADO Den Haag kreeg op slag van rust nog een uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Arlette Almeida stond vogelvrij bij de tweede paal, maar schoot voor open goal tegen de keeper aan.

In het tweede bedrijf verscheen er een ander ADO Den Haag. Met veel overtuiging en strijdlust zochten de Haagse Vrouwen naar de gelijkmaker. Almeida was vlak na de rust dichtbij. De snelle aanvaller onfutselde de bal van Manoe Meulen om vervolgens de trekker over te halen. Haar poging vloog helaas schuin voorlangs aan het Tilburgse doel.

Lang duurde het niet voordat de gelijkmaker op het scorebord stond genoteerd. Een prima voorzet van Jeanine van Dalen werd door Lisanne Grimberg keurig raak gekopt: 1-1. Even later was het wederom Grimberg die bijna wist te scoren, na een scrimmage. Het ronde leder vloog echter naast.

ADO Den Haag bleef tot aan het eindsignaal de bovenliggende partij, maar kon niet voorkomen dat Willem II vanuit de tweede lijn nog wat gevaar kon stichten. Een kwartier voor tijd was het Marjolijn van de Bighelaar die een goed geplaatst schot gered zag worden door een uiterste krachtinspanning van sluitpost Du Ry. Dik vijf minuten later was het Peeters die Du Ry op haar pad vond.

In de 84e minuut kwam ADO Den Haag op een verdiende voorsprong. Jansen ging een combinatie aan en werd door een steekpass van Van Dalen vrij voor de keeper gezet. Jansen bleef koel en schoot de winnende treffer tegen de touwen: 1-2. Willem II probeerde in de resterende speeltijd nog van alles, maar brak niet meer door de taaie defensie van de bezoekers heen.

Aanvankelijk zou ADO Den Haag aanstaande donderdag afreizen voor het uitduel tegen FC Twente. Op verzoek van de Tukkers is het duel een week verplaatst. De nieuwe datum is nu vastgesteld op donderdag 10 februari.

Willem II - ADO Den Haag 1-2 (1-0)
Scoreverloop: 39. Mauri van de Wetering 1-0, 55. Lisanne Grimberg 1-1, 86. Renate Jansen 1-2