De jeugdopleiding van ADO Den Haag heeft tot nu toe een goed weekend. Vrijdagavond won ADO Den Haag A1 de uitwedstrijd tegen Sparta R. A1. Op zaterdag was er winst voor alle teams van de opleiding van ADO Den Haag.

Sparta R. A1 – ADO Den Haag A1 1 – 2
ADO Den Haag A1 heeft de uitwedstrijd tegen Sparta R. A1 met 1-2 gewonnen. In de 1e helft was ADO Den Haag de ploeg die meer balbezit had en halverwege de 1e helft een penalty leek te krijgen na een overtreding op Adil Tihouna. De grensrechter van Sparta vlagde echter alsnog voor buitenspel en daardoor werd het geen penalty en een rode kaart voor de keeper van Sparta, maar een vrije trap voor Sparta. Omdat er verder voor beide doelen weinig gebeurde was de terechte ruststand 0-0. In de 2e helft kwam Sparta na 5 minuten op een 1-0 voorsprong via een goal van Rick Stuy van den Herik.

ADO Den Haag was niet uit het veld geslagen en kwam binnen 5 minuten op gelijke hoogte via een benutte strafschop van Adil Tihouna, na een overtreding op Thomas Verheijdt. Een kwartier voor tijd kreeg ADO Den Haag de mogelijkheid om op voorsprong te komen nadat de scheidsrechter ADO Den Haag een tweede penalty toewees na hands. Helaas werd de toegekende strafschop naast geschoten en miste ADO Den Haag de verdiende voorsprong. De wedstrijd ging in het laatste kwartier gelijk op en 5 minuten voor tijd scoorde Adil Tihouna de 1-2 na een goed uitgevoerde counter. In de laatste 5 minuten en de 8 minuten blessuretijd kreeg Sparta een veldoverwicht, zonder tot grote kansen te komen waardoor er niet meer gescoord werd en ADO Den Haag 3 heel belangrijke punten aan het totaal kon toevoegen.

Opstelling ADO Den Haag: Murat Ozcan, Serginhio Hijnes, Kevin Schutte (62e Mart Spierdijk), Ricardo Samoender, Justin Lopes, Zekai Akdogan, Robin de Heij, Hadil Tihouna, Thomas Verheijdt, Hicham Faik en Steven Sanchez Angulo (45e Tomas Tavilla)

ADO Den Haag B1 – Feyenoord/Excelsior B1
Wedstrijd is door de KNVB verplaatst naar dinsdag 19 april om 19.00 uur)

Alexandria’66 B1 – ADO Den Haag B2 0 – 4
In Rotterdam speelde ADO den Haag B2 zijn voorlaatste competitie duel tegen Alexandria’66 B1. In een matige wedstrijd werd eenvoudig met 4-0 gewonnen. In de openingfase leek de ploeg ongeconcentreerd en speelde in een laag tempo. Desondanks kreeg de ploeg wel kansen via Calvin Valies, Desko Destanovic en Marc du Chatinier. Halverwege de eerste helft zette ADO Den Haag een mooie aanval op die via veel schijven uiteindelijk bij Rodney van der Meijs terecht kwam, die voor de openingstreffer tekende. Daarna begon de ploeg ook wat beter te voetballen. Rodney van der Meijs was dichtbij zijn tweede treffer, maar schoot uit een voorzet van Jersylee Riley op de paal.

Toch mocht ADO Den Haag met een stand van 0-2 de kleedkamer opzoeken, nadat Danny Bakker op slag van rust helemaal vrij kon inkoppen uit een corner. In de tweede helft speelde de B2 offensiever en speelde de wedstrijd zich geheel af op de wedstrijd van de tegenstander. Na 15 minuten kwam linksback Robin van der Meer goed op en bood Rodney van der Meijs een niet te missen kans, 0-3 Vervolgens zakte het tempo en speelde ADO Den Haag de wedstrijd gecontroleerd uit. Danny Bakker zorgde voor het slotakkoord. Met een fraaie individuele actie speelde hij zichzelf vrij en rondde bekeken af. Eindstand 0-4

ADO Den Haag C1 – FC Groningen/Cambuur C2 2 – 0
ADO Den Haag C1 heeft de laatste thuiswedstrijd voor de competitie met 2-0 gewonnen van FC Groningen/Cambuur C2. ADO Den Haag speelde een goede eerste helft en na 10 minuten kwam ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong na een goede actie van Floyd Persson. ADO Den Haag bleef de betere ploeg en na 25 minuten was Max van Steen attent voor de goal en hij kon de 2-0 binnen schieten. In de 2e helft kreeg FC Groningen/Cambuur al snel een penalty die werd naast geschoten. De gehele 2e helft heerste ADO Den Haag voor het Groningse goal, maar de mooiste kansen werden niet benut waardoor de eindstand 2-0 bleef.

ADO Den Haag C2 – NEC/FC Oss C2 6 – 2
ADO Den Haag speelde vandaag een thuis wedstrijd tegen NEC/FC Oss. ADO Den Haag begon goed met een mooie aanval in de eerste minuut. ADO Den Haag zette goed door wat na 9 minuten resulteerde in een fraai doelpunt van Jerdy Schouten die de bal over de keeper heen stiftte, 1-0. Na 11 minuten scoorde Segun Owobowale de 2-0 uit een voorzet van Jerdy Schouten. In de 26ste minuut was het weer Jerdy Schouten die wist te scoren uit een voorzet van Jan Verduijn, 3-0. Hierna wist Jan Verduijn zelf ook nog te scoren in de 29ste minuut, 4-0.Het laatste doelpunt in de eerste helft komt op naam te staan van Karim Loukili. Hij wist in de 31ste minuut te scoren na een voorzet van Jerdy Schouten, 5-0, dit was teven de ruststand. In de tweede helft kreeg ADO Den Haag twee doelpunten tegen, maar wist zelf ook nog een keer te scoren in de 72ste minuut. Sander Dominicus maakte een fraai doelpunt waardoor de eindstand 6-2 werd.

Sparta R. D1 – ADO Den Haag D1 0 – 2
Vandaag speelde ADO Den Haag D1 de wedstrijd uit tegen Sparta D1. ADO Den Haag begon heel sterk aan de 1e helft. Vroeg in de 1e helft wordt een bal van ADO Den Haag uit het doel geslagen van Sparta. Dit ontging de scheidsrechter waardoor ADO Den Haag de strafschop niet kreeg. Er werd heel sterk over een weer gespeeld. 0-0 was uiteindelijk de ruststand. In de 2e helft ging Sparta meer druk zetten en speelde in de beginfase op de helft van ADO Den Haag. Tot aan de 5e minuut in de 2e helft. ADO Den Haag counterde via Vinnie Pesoal. Hij keek goed om zich heen en schoot de bal naar Harvey Johnsen. Hij wist de bal knap achter de keeper van Sparta te schieten. ADO Den Haag stond daarna flink onder druk, maar kwam er voetballend elke keer uit. Na een aanval in de 20e minuut werd Harvey Johnsen onderuit gehaald. Penalty voor ADO Den Haag. Darren Sidoel die nooit een penalty heeft gemist mocht weer aanleggen. Hij schoot feilloos in de linkerhoek. ADO Den Haag speelde vervolgens de 2e helft uit, waardoor de wedstrijd in 0-2 eindigde in het voordeel van ADO Den Haag.

RCL D1 – ADO Den Haag D2 1 – 6
In de eerste was ADO Den Haag duidelijk betere ploeg Donovan de Groot opende de score 0-1 uit een pass van Mike Bavelaar ADO Den Haag speelde de bal goed rond en het was Lars Mennes die er 0-2 van maakte uit een pass van Tyrone Owusu. Uit een actie scoorde Pascal Struijk via een solo 0-3 en de 0-4 werd door Donovan de Groot gemaakt uit een voorzet van Simo Choukoud. ADO Den Haag ging op jacht naar meer doelpunten en het was Lorenzo Seymonson die voor de 0-5 zorgde uit een voorzet van Bjorn Swensen hetgeen de ruststand was. Na rust een ander beeld, het was Cirano de Groot die uit een vrijen trap de 0-6 maakte maar toen was het een beetje over en RCL wist nog de 1-6 te maken en ADO Den Haag kwam niet meer tot scoren