ADO Den Haag B1 speelde vandaag de inhaalwedstrijd tegen Willem II/RKC B1. De wedstrijd in Tilburg eindigde in een 2-1 overwinning voor de Haagse ploeg. Deze zaterdagmiddag leek het na de 1e helft een overwinning te worden voor de Tilburgse ploeg.

ADO Den Haag speelde waarschijnlijk de slechtste helft van dit seizoen. Na 27 minuten kreeg ADO Den Haag een vrije trap maar het was Willem II/RKC dat scoorde. De slecht genomen vrije trap werd recht in de voeten geschoten van een middenvelder van de tegenstander en via een goede voorzet van de linksbuiten werd deze counter afgemaakt door de rechtsbuiten:0-1 Bijna was ADO Den Haag nog op gelijke hoogte gekomen maar de scheidsrechter zag als enige een overtreding van Steve van Kesteren waardoor zijn rake kopbal niet werd geteld.

Wel kreeg hij voor commentaar zijn 1e gele kaart. Na rust kwam een ander ADO Den Haag uit de kleedkamer en al na 4 minuten kopte Robin Buwalda uit een corner de 1-1 binnen. Uit een makkelijk gegeven vrije trap werd door Willem II/RKC keihard op de paal geschoten en hiermee ontsnapte ADO Den Haag aan een op dat moment onverdiende achterstand. Nadat ADO Den Haag een aantal mogelijkheden onbenut had gelaten was het Willem II/RKC dat na 65 minuten spelen via een counter op 2-1 kwam. ADO Den Haag speelde op dat moment al een paar minuten met 10 man omdat Steve van Kesteren zijn 2e gele kaart had gekregen voor het neerleggen van een tegenstander.

Toen niemand daar nog rekening mee hield kreeg ADO Den Haag een indirecte vrije trap in het strafschopgebied (7 seconden regel). Alexander Bjelica wist dit buitenkansje te benutten en schoot de gelijkmaker binnen: 2-2 Een uitslag waar iedereen uiteindelijk vrede mee kon hebben.
ADO Den Haag A1 – Argon A1 1 – 1 (oefenwedstrijd)

ADO Den Haag B2 – Excelsior M. B1 3 – 2
In een zeer spannende wedstrijd, die van alle smaken voorzien was, heeft ADO Den Haag B2 in een uiterste krachtsinspanning 3 dure punten gepakt tegen Excelsior M. B1. In de openingsfase was ADO Den Haag de bovenliggende partij en zocht met goed voetbal naar gaten in de verdediging van de tegenstander. Die waren echter moeilijk te vinden. Naarmate de eerste helft vorderde schakelde ADO Den Haag een tandje bij en kregen Marc du Chatenier (2 maal) en Vincent van Dorp toch aardige kansen op de 1-0. Extra zuur was het daarom dat Excelsior na dik 20 minuten tegen de verhouding in op voorsprong kwam uit een corner.

ADO Den Haag had even tijd nodig om zich te herpakken na deze tegenvaller, maar kon in de eerste helft niet meer voor gevaar zorgen. De peptalk in de rust zorgde echter voor het gewenste effect, want de 2e helft was nog maar net begonnen of Desko Destanovic zette zijn ploeg weer op gelijke hoogte na een slimme pass van Rodney van der Meijs. Vervolgens ontspon zich een spannend duel waarin het beter voetballende ADO Den Haag op zoek ging naar de voorsprong, maar waarin Excelsior M. zich ook niet onbetuigd liet.

Zo trad keeper Maarten van der Want goed op in een één tegen één situatie. Na 60 minuten zorgde Calvin Valies uit het niets voor een stand van 2-1 door vanaf rechts zijn man uit te spelen, waarna zijn voorzet pardoes bij de 2e paal binnen plofte. Daarna ontbrandde de wedstrijd in een tumultueuze slotfase. ADO Den Haag kwam met tien man te staan nadat Danny Bakker moest inrukken na een erg makkelijk getrokken rode kaart en vervolgens kwam Excelsior M. in de laatste minuut via een strafschop op 2-2. Dit leek ook de eindstand te worden, totdat Akin Arslan ver in blessuretijd uit een afgeslagen corner de verlossende 3-2 binnen kopte. Hierdoor houdt ADO Den Haag B2 de kansen op het kampioenschap in eigen hand.
ADO Den Haag C1 – Alphense Boys C1 3 – 1 (oefenwedstrijd)