ADO Den Haag A1 heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap A1 verloren met 1-2, terwijl ADO Den Haag B1, 2-0 tegen FC Groningen/Cambuur B1, en ADO Den Haag B2 (2-1 tegen FC Dordrecht B1), de competitie begonnen met een overwinning.

ADO Den Haag A1 – De Graafschap A1 1–2
ADO Den Haag A1 heeft de thuiswedstrijd tegen De Graafschap A1 met 1-2 verloren. ADO Den Haag A1 begon goed en al na 1 minuut werd Andre Ntambue neergelegd binnen de 16, maar scheidsrechter Kuup zag het als enige anders en gaf De Graafschap A1 een vrije trap wegens een schwalbe.

In plaats van een voorsprong kwam ADO Den Haag in de 11e minuut op een 0-1 achterstand na een goal van Piotr Pazyszek. ADO Den Haag was niet van slag en na 17 minuten kwam ADO Den Haag op een verdiende 1-1. Na een goede voorzet van Andre Ntambue scoorde Stanley Elbers de 1-1. Hierna bleef ADO Den Haag sterker en werd De Graafschap alleen gevaarlijk doordat ADO Den Haag erg slordig speelde. Na een half uur leek Andre Ntambue wederom door te breken, maar via een harde tackle van achter werd hij neergelegd. Waar iedereen een rode kaart verwachtte verbaasde scheidsrechter Kuup wederom iedereen door slechts een gele kaart te tonen.

De ruststand was 1-1. In de 2e helft was het erg rommelig van beide kanten. Kansen vielen er nauwelijks te noteren. In de 71e minuut kwam De Graafschap op een 1-2 voorsprong na een schot van 20 meter in de benedenhoek van Caner Clavan. ADO Den Haag probeerde in het laatste kwartier nog een offensief te ontwikkelen, maar verder dan kleine kansjes voor Thomas Verheijdt en Ricardo Samoender kwam ADO Den Haag niet waardoor er een 1-2 nederlaag werd geleden.

Opstelling ADO Den Haag: Murat Ozcan, Elger Batta, Mart Spierdijk, Ricardo Samoender, Justin Lopes, Zekai Akdogan, Stanley Elbers, Hicham Faik (78e Adil Akinioui), Thoma Verheijdt, Robin de Heij (80e Hadil Tihouna) en Andre Ntambue (36e Steven Sanchez Angulo)

Scheidsrechter: De heer A. Kuup

ADO Den Haag B1 – FC Groningen/Cambuur B1 2–0
ADO Den Haag B1 opende het seizoen 2010-2011 met een overwinning op FC Groningen /Cambuur B1. De ploeg uit Den Haag had bijna de gehele wedstrijd onder controle en wist zowel in de 1e en 2e helft de nodige kansen te creëren. Schoten van Yesse Bidji en Abas Al Tamini misten het doel op een haar of werden door de keeper van FC Groningen onschadelijk gemaakt.

In de 2e helft dacht heel ADO Den Haag (en ook de bank van FC Groningen) dat de goede leidende scheidsrechter de bal op de stip zou leggen, maar hij weigerde dit te doen. ADO Den Haag B1 bleef rustig door voetballen en werd uiteindelijk beloond. Een voorzet over links werd door Yesse Bidjal keurig ingekopt waarmee de stand op 1-0 werd gebracht.

FC Groningen besloot 10 minuten voor tijd vol op de aanval te spelen maar zag deze strijdwijze als snel als sneeuw voor de zon verdwijnen. Een voorzet van Alex Bjelica werd nog gemist door Abas al Tamini, maar Mitchell van der Vlugt wist wel raad met dit buitenkansje. Snoeihard werd de bal door hem in de bovenhoek geschoten en de eerste 3 punten van het seizoen waren een feit.

ADO Den Haag B2 – FC Dordrecht B1 2–1
Door verschillende omstandigheden speelde ADO Den Haag B2 dit weekend al haar eerste competitiewedstrijd tegen FC Dordrecht B1. De wedstrijd begon in een aantrekkelijk tempo en beide teams waren aan elkaar gewaagd, al had ADO Den Haag een licht veldoverwicht. Echte grote kansen bleven echter uit en met 0-0 werd de kleedkamer opgezocht. De tweede helft ging op hetzelfde niveau verder, al kwam FC Dordrecht wat beter uit de startblokken. Binnen een tijdsbestek van 3 minuten stond de wedstrijd echter volledig op zijn kop.

In de 60e minuut werd een vrije trap op ongeveer 30 meter door aanvoerder Rodney van der Meijs weergaloos binnengeschoten. Een minuut later stond het 2-0 door een droge afstandsknal van Danny Bakker. De emoties liepen bij FC Dordrecht hoog op met als resultaat dat er rood werd getrokken en de tegenstander met 10 man verder moest. De wedstrijd leek daardoor gespeeld. Echter direct na de hervatting profiteerde FC Dordrecht van miscommunicatie binnen de verdediging van ADO Den Haag en bracht de stand op 2-1, waardoor er zich toch een spannende slotfase ontspon. ADO Den Haag wist zich niet goed raad met het numerieke veldoverwicht en werd teruggedrongen, al was invaller Desko Destanovic nog dichtbij een treffer met een prachtige volley op de paal.

FC Dordrecht was enkele keren dichtbij de gelijkmaker, maar keeper Maarten van der Want hield met enkele uitstekende reddingen zijn team op de been en zo werden er in de eerste wedstrijd van het seizoen meteen 3 punten behaald.