Woensdag 18 augustus zou in de middag de Talentendag plaatsvinden voor de meiden die in het voorjaar van 2010 op de wachtlijst zijn geplaatst. Ruim 100 voetbalsters hadden zich voor deze activiteit aangemeld. Helaas gooide de vele regenval roet in het eten en moesten de velden voor de Talentendag worden afgekeurd.

In het voorjaar organiseerden ADO Den Haag en de KNVB district West II een Talentendag voor meisjes met geboortejaar 1995 tot 1998. De belangstelling was zo overweldigend dat binnen de kortste keren de beschikbare 180 plaatsen vergeven waren. Meer dan 100 meiden zijn toen op een wachtlijst geplaatst. Voor deze groep speelsters zou woensdag 18 augustus alsnog de Talentendag plaats vinden.

Het natte zomerweer maakten de velden op De Aftrap onbespeelbaar. In de ochtend stonden de velden blank. Met man en macht werd er door de medewerkers van ADO Den Haag gewerkt om de velden speelklaar te maken. Helaas is dat niet gelukt! Om 11.15 uur moest de organisatie beslissen dat voetballen onmogelijk en onverantwoord was, de bal rolde niet maar dreef.

Voor de organisatie was het nu een race tegen de klok. Direct is er een bericht op de website van ADO Den Haag geplaatst en samen met enkele speelsters zijn de meer dan 100 deelneemsters gebeld om ze te vertellen dat het niet door kon gaan, ook werden er tientallen voicemails ingesproken. Helaas zijn enkele speelsters niet op tijd bereikt, zij waren reeds vroeg op het complex aanwezig of waren al onderweg.

De organisatie betreurt het dat deze activiteit geen doorgang kon vinden. De speelsters die zich hadden ingeschreven ontvangen op korte termijn via de mail bericht ever een vervangende datum. ADO Den Haag en de KNVB district West II zullen deze groep meiden niet vergeten!