De KNVB heeft vandaag de nieuwe categorie-indeling voor clubs in het betaald voetbal bekend gemaakt. ADO Den Haag is daarbij ingedeeld in categorie 1, samen met nog negen andere clubs. In categorie 1 zitten clubs die moeten werken aan financieel herstel, en moeten bij de KNVB een plan van aanpak inleveren om terug te keren naar categorie 2 of 3.

ADO Den Haag is op basis van de vangnetbepaling ingedeeld in categorie 1. De vangnetbepaling is van toepassing doordat ADO Den Haag, zoals eerder gecommuniceerd, per 1 december 2015 geen sluitende liquiditeitsprognose kon indienen. Op basis van deze indeling heeft ADO Den Haag de verplichting opgelegd gekregen om uiterlijk 4 maart jl. een plan van aanpak in te dienen. In het plan van aanpak heeft ADO Den Haag beschreven op welke wijze het liquiditeitstekort dit seizoen opgelost wordt.

Het plan van aanpak wordt momenteel beoordeeld door de Licentiecommissie. ADO Den Haag is in afwachting op de terugkoppeling van de Licentiecommissie. De vangnetbepaling wordt opgeheven indien de door ADO Den Haag beschreven plannen worden gerealiseerd. ADO Den Haag werkt samen met grootaandeelhouder UVS hard aan het realiseren van alle beschreven plannen.