ADO Den Haag krijgt steeds meer fans. Ze komen inmiddels niet alleen meer uit de stad zelf, maar uit heel Nederland. Er zijn zelfs supporters die in het buitenland wonen. In deze rubriek stellen we die fans aan je voor. Dit keer Danny Paalvast uit België.

Danny Paalvast, geboren en getogen in Den Haag, maar voor de liefde verhuisd. Nu is hij woonachtig in het plaatsje Mol in België. Iedere dag reist hij de grens over voor zijn werk, want hij geeft les in Breda. Hij is getrouwd en heeft drie dochters, waarvan de jongste ook een echte ADO Den Haag-fan is en zelfs al een aantal keer meegelopen heeft met de spelers.

Sinds zijn 14e ging Paalvast al regelmatig naar de wedstrijden, zowel uit als thuis. “Alhoewel mijn vader afgeschrikt werd door het fanatisme op Middenoord, ben ik zelf altijd aanwezig geweest. Toen ik verkering kreeg met mijn huidige vrouw, die toen woonde in Brabant, nam dit iets af en toen wij besloten om te verhuizen naar Mol. Zo gingen de wedstrijdbezoeken van regelmatig naar zelden.”

Toch volgt de familie Paalvast ADO Den Haag op de voet. “Via tv kan ik de wedstrijd gewoon kijken en via verschillende sites ben ik altijd op de hoogte van het laatste nieuws.” Wedstrijdbezoeken zijn nu meer familiebezoekjes. De broer van Paalvast woont in Den Haag en samen met hem en zijn neefje bezoeken zij nog wel eens een wedstrijd.

Met enthousiasme vertelt hij over zijn hoogtepunt bij ADO Den Haag: “Ongeslagen kampioen! 1986! Bij de kampioenswedstrijd gingen we met z’n allen het veld op, Martin Jol op de schouders en blij dat iedereen was. Dat is echt één van de mooiste herinneringen.”

Aanmelden

Ben of ken jij ook een fan van ver? Meld je dan snel aan via www.adodenhaag.nl/fanvanver