Tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax zijn de club, directie, management, personeel, technische staf, spelers en vrijwilligers zeer onaangenaam verrast door de kwetsende spreekkoren die vanaf de tribune richting één speler van Ajax zijn geuit. Wij keuren deze spreekkoren en het gedrag van een deel van de aanwezige personen in ons stadion af en distantiëren ons van de kwetsende uitlatingen.

Gedurende het duel zijn de richtlijnen van de KNVB gevolgd. Na een tweetal oproepen via de stadionspeaker en interventie van stewards en medewerkers van de club in het vak is verdere escalatie voorkomen.

ADO Den Haag wil benadrukken dat het deze zaak zeer serieus neemt en alle tot beschikking staande middelen zal gebruiken om degene die verantwoordelijk zijn voor dit wangedrag op te sporen en te veroordelen. Het onderzoek naar de schuldigen is inmiddels in volle gang.

Met betrekking tot straffen kunnen wij hangende het onderzoek geen mededelingen doen.

Ook supportersvereniging Haagsche Bluf heeft laten weten zich te distantiëren van een door een klein deel van de aanhang geuite spreekkoren. De vereniging laat bij monde van voorzitter Jacco van Leeuwen weten zeer teleurgesteld te zijn. "Juist de afgelopen periode kenmerkte zich door de massale en positieve steun van onze fans. De gebeurtenis van vanmiddag is dan ook een grote teleurstelling", aldus Van Leeuwen die naast afkeuring de hoop uitspreekt dat dit nooit meer in Den Haag zal gebeuren.

Het sterkt ons dat een grote meerderheid van onze fans de spreekkoren even hard veroordeelt als dat wij doen. ADO Den Haag hecht zeer veel waarde aan de maatschappelijke taak waar ze voor staat en wil graag een ontmoetingsplaats zijn voor allen die het voetbal en het liefst de club ADO Den Haag een warm hart toedragen. Zichzelf noemende fans die personen wegens hun ras, afkomst of levensovertuiging onheus bejegenen horen niet thuis in onze maatschappij en dus accepteren wij hun aanwezigheid ook niet in ons voetbalstadion.