Na een geweldige open dag vertrok de selectie maandagmorgen om acht uur naar Leende op de grens van Brabant en Limburg. Bij aankomst was er eigenlijk vooral veel herkenning. Het personeel bleek alle spelers en trainers die vorig jaar ook bij ons waren nog te kennen. Een aantal stafleden hadden al kwartier gemaakt, zodat alles ook al klaar lag voor de spelers. Dus het was omkleden, nog even wat fruit en yoghurt eten, tapen en op de fiets op weg naar de eerste training van de dag.

Daar ook weer veel herkenning. De mensen van voetbalclub DOSL stonden ook al klaar om de selectie op te vangen en alle velden lagen er perfect bij. Vorig jaar werd het clubhuis opgeknapt in deze tijd, dat zag er nu erg mooi uit. De eerste training was vooral bedoeld om de spieren los te gooien. Grondoefeningen bij fysiektrainer Nol Hornix, gericht op core stability. Loopoefeningen, een rondo en voor de jongens die nog even apart trainen (Meijers en Alberg met lichte last van de lies) en Danny Bakker (middenvoetsbeentje) werkten hun programma apart af bij Nol Hornix en Edwin Coret.

De gehele groep reed weer terug op de fietsen om na het douchen aan te schuiven bij de lunch. Na de reis en de eerste training was het even tijd voor rust, alle spelers gingen voor een paar uurtjes naar de kamers. Pas om half zes trokken zij weer op de fiets Leende in om naar het trainingsveld te gaan.

Daar wachtte nu een steviger programma met een pittige keeperstraining van Arno van Zwam voor de vier meegekomen keepers. Zwinkels, Hansen, Coremans zijn inmiddels bekend. Eerstejaars A-junior Rody de Boer (zoon van) was ook gevraagd de gehele week mee te gaan. De spelersgroep maakte veel meters in looppas en de sprongoefeningen zagen er soms indrukwekkend uit. Henk Fraser had daarna zes partijtjes van 14 minuten in gedachten. Eerst op balbezit, met Gehrt als vrije kaatser, en later op een groot veld met keepers.

Het eten om acht uur werd niet gehaald, want na de lange training werd er nog latje getrapt. Want wie zou de weekdienst, oftewel voor het materiaal moeten zorgen, krijgen? Daar deden de heren nog wel even over om dat uit te maken. Rond half negen stond het buffet klaar voor het avondeten. Een lange en best zware eerste dag, de toon is gezet voor een week hard trainen.

Meer foto`s vindt u op www.facebook.com/ADODenHaag.