ADO Den Haag presenteert een exclusief en artistiek shirt ter ere van de 125ste geboortedag van graficus M.C. Escher. Met dit shirt versmelten we de twee werelden van kunst en voetbal met elkaar. Werelden die emotie, trots en verwondering losmaken. Escher en ADO Den Haag delen rijk erfgoed en een gezamenlijk trots voor Den Haag.

Dit speciale ADO Den Haag-shirt is een vrije interpretatie op de collectie van Escher in Het Paleis, een meesterwerk van ontwerp en creativiteit. Het combineert de zwart-witte kleuren met kenmerkende Italiaanse blokken, verwijzingen naar grafische technieken en illusies waar ook Escher bekend om staat. Het resultaat is een uniek en opvallend ontwerp dat de verbinding legt tussen voetbal, kunst en de trots voor onze stad Den Haag. Dit komt allemaal geweldig tot uiting dankzij Hommerson, Biersteker, Venéco en Sir Winston die voor dit unieke shirt afstand hebben gedaan van de sponsorpositie op het shirt.

ado x escher 2

Museumnacht Den Haag
Komende zaterdag vindt de Museumnacht in Den Haag plaats. In het kader van de Museumnacht speelt ADO Den Haag daarom op vrijdag 6 oktober tegen TOP Oss eenmalig in het unieke shirt.

Gelimiteerde oplage: bestel nu
Vanaf woensdag 4 oktober 14:00 uur zijn deze shirts in gelimiteerde oplage te bestellen. Dit doe je uitsluitend via de webshop van ADO Den Haag. Bij het bestellen kun je kiezen voor afhalen of thuisbezorgen. Vanaf dinsdag 10 oktober zal het door jou bestelde shirt vervolgens af te halen zijn in de Fanstore. Specifiek voor de bestelde maten XXS kan dit vanaf vrijdag 13 oktober. Afhalen kan uitsluitend met een aankoopbewijs dat je ontvangt als je het shirt online hebt besteld. De shirts zijn genummerd van 1 tot 750 en dus uniek. Indien je ervoor kiest het shirt thuis te laten bezorgen ontvang je deze in de loop van volgende week thuisgestuurd.

ado x escher 3

Deze samenwerking gaat verder; Sport x Kunst

De samenwerking tussen ADO Den Haag en Escher in Het Paleis benadrukt de waarde van kunst en cultuur in de sportwereld en viert de creativiteit en passie die beide domeinen met elkaar verbinden. Met oog en respect voor historie zijn we graag vernieuwend en onderscheidend. Om deze samenwerking een extra dimensie te geven willen we graag aan elkaar laten zien wat ons bijzonder maakt! Iedereen die het shirt weet te bemachtigen krijgt ook de mogelijkheid om kennis te maken en een bezoek te brengen aan Escher in Het Paleis en ook onze ADO Kids kunnen binnenkort afreizen voor een clinic. ADO Den Haag zal op haar beurt bezoekers van Escher stimuleren om kennis te maken met een thuiswedstrijd van ADO Den Haag.

ado x escher 5

Robin Burgman, Marketing Manager bij ADO Den Haag, uit zijn enthousiasme over deze unieke samenwerking: "Dit shirt is het resultaat van een prachtige samenwerking tussen ADO Den Haag en Escher in Het Paleis. Het vertegenwoordigt onze rijke geschiedenis en de creativiteit van onze stad. We zijn trots op onze stad en willen dat uitdragen. Het mooie is dat we echt de samenwerking opzoeken. Naast de totstandkoming van het shirt hebben we gezien dat deze werelden dichter bij elkaar liggen dan we wellicht op het eerste oog zouden denken. De uitdrukking 'oefening baart kunst' geldt namelijk zowel op het veld als op papier.’’

Marcel Westerdiep, general manager Escher in Het Paleis & Iris de Jager, projectleider Escher's jubileumjaar, voegen hieraan toe: “Escher in Het Paleis vindt het fantastisch om op deze wijze met ADO de 125e verjaardag van de internationale bekende Nederlandse kunstenaar te vieren. Het samenbrengen van twee iconen van onze mooie stad is een prachtige viering van verschillende soorten passie die niet voor elkaar onder doen maar juist veel met elkaar gemeen hebben, bij elkaar opgeteld een verbindende trots voor Den Haag.”

ado x escher 4