ADO Den Haag en Giovanni Franken nemen per direct afscheid van elkaar. Na goed overleg is besloten per direct een punt te zetten achter de samenwerking. De 44-jarige oefenmeester was bezig met zijn vijfde seizoen in dienst van de Haagse club.

In de zomer van 2019 tekende de voormalig bondscoach van Aruba een contract bij ADO Den Haag en kreeg hij Onder 15 onder zijn hoede. Met dit team promoveerde hij naar het hoogste niveau van de leeftijdsklasse. Het jaar daarna werd Franken trainer van Onder 18, waarna hij het jaar erna assistent-trainer werd bij de hoofdmacht, dat toen onder leiding stond van Ruud Brood. Nadat in 2022 de wegen tussen hoofdtrainer Ruud Brood en ADO Den Haag scheidden, werd Giovanni Franken ad interim hoofdtrainer tot het einde van het seizoen. In die periode loodste de voormalig profvoetballer ADO Den Haag overtuigend naar de finale van de play-offs om promotie. Sinds afgelopen seizoen stond Franken aan het roer van Onder 21.

Van der Dussen: "Bewezen als kundige trainer met veel vakkennis"

Academy Director Albert van der Dussen is Giovanni Franken dankbaar voor zijn bewezen diensten. “In vier en een half jaar bij onze club heeft Giovanni zichzelf bewezen als een kundige trainer met veel vakkennis. Hij heeft er mede voor gezorgd dat er verschillende jeugdspelers zijn doorgestroomd naar de 1e selectie. We zijn Giovanni daar dankbaar voor en voor wat hij voor de club heeft betekend en wensen hem uiteraard veel succes in zijn verdere carrière.”

Franken: "Het was een geweldige rit"

“ADO Den Haag is voor mij een periode geweest van onschatbare waarde voor mijn verdere professionele ontwikkeling. Ik koester elke leerzame ervaring die ik heb opgedaan zowel als trainer/coach, als op persoonlijk vlak als mens. Alle betrokkenen hierbij wil ik dan ook bedanken voor hun tijd en expertise. Het was een voorrecht om in vijf jaar tijd mijn persoonlijke doelen dankzij ADO Den Haag behaald te zien worden. Daarvoor ben ik de club, de supporters en alles wat ADO Den Haag lief heeft eeuwig dankbaar. Nu is de tijd gekomen om vooruit te kijken, nieuwe inspiratie op te doen en mijn perspectieven te verbreden en te kijken naar een nieuwe toekomst. Iedereen bedankt, het was een geweldige rit. Het ga jullie goed!”, aldus Giovanni Franken.

Ervin Lee nieuwe trainer O21

De positie van hoofdtrainer van de Onder 21 zal ingevuld gaan worden door Ervin Lee. Ervin maakt de overstap vanuit de Onder 17 van ADO Den Haag waarmee hij het kampioenschap behaalde. Ervin heeft een mooie staat van dienst bij diverse jeugdelftallen. Zo was hij eerder assistent-trainer bij de Onder 19 en de Onder 20 van de KNVB en heeft hij ook een behoorlijke staat van dienst opgebouwd bij de jeugdelftallen van Volendam, Feyenoord en Excelsior. Voordat Ervin aan de slag ging met diverse jeugdelftallen, was hij assistent-bondscoach van het nationale team van Suriname. 

Ervin heeft naast zijn ervaring als trainer maar liefst 178 Eredivisiewedstrijden achter zijn naam.

ervin lee website