ADO Den Haag heeft op vrijdag 8 december, Paarse Vrijdag, symbolisch de regenboogvlag gehesen voor het Bingoal Stadion. De regenboogvlag is al het gehele seizoen zichtbaar voor het stadion. In samenspraak  met Haagse supportersvereniging De Roze Règâhs is echter besloten om op deze dag, waarop extra aandacht wordt gevraagd voor het bevorderen van diversiteit en acceptatie voor de LHBTI+-gemeenschap, hier extra aandacht aan te besteden. Zodoende is de regenboogvlag op Paarse Vrijdag met een speciaal gezelschap gezamenlijk gehesen. 

Dit initiatief wordt meer dan omarmd door een afvaardiging van verschillende partijen. Onder andere Natascha van Grinsven-Admiraal (Algemeen Directeur ADO Den Haag), Marianne van Leeuwen (Directeur betaald voetbal, KNVB), Jan Bluyssen (Manager competitiezaken betaald voetbal, KNVB), Hilbert Bredemeijer (Wethouder Sport, gemeente Den Haag), Mariëlle Vavier (Wethouder Inclusie, gemeente Den Haag) en supportersverenigingen De Roze Règâhs en Haagsche Bluf waren hierbij aanwezig.

Met het tonen van onder andere de regenboogvlag wil ADO Den Haag uitdragen dat de club van en voor iedereen is. Iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt moet zichzelf kunnen zijn en zich sociaal veilig en geaccepteerd voelen bij onze mooie club.

Zo laat ook Algemeen Directeur, Natascha van Grinsven-Admiraal weten: “Bij ADO Den Haag is iedereen welkom. Iedereen kan en mag zichzelf zijn bij onze club en daar hebben we te allen tijde respect voor. We zijn daarom ook trots op het feit dat we met De Roze Règâhs een succesvolle supportersvereniging hebben die de LHBTI+-gemeenschap samenbrengt en daarnaast vertegenwoordigt binnen onze club. We hopen als club op deze manier onder andere bij te dragen aan de groei van acceptatie binnen de diverse samenlevingen in Den Haag.”

De Roze Règâhs, de roze supportersvereniging van ADO Den Haag, is blij dat hun club dit mooie statement afgeeft. Roze Règâh Roxanne: “Wij zijn ongelooflijk trots dat onze club de LHBTI+-gemeenschap op deze manier steunt. ADO Den Haag laat met het wapperen van de regenboogvlag zien dat zij staan voor de leus: Voetbal is voor iedereen!”

231208ab17463