De nieuwe meiden onder 17 en beloften van ADO Den Haag Vrouwen speelden zaterdag op Houtrust hun eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2023-2024.

Ondanks de tropische temperaturen begon het meidenteam onder 17 van de trainers Marten Glotzbach en Gert-Jan Dupon gretig aan de krachtmeting met de jongens onder 16 van Meerburg. Nieuwelingen zorgden voor vroege dreiging. Sacha Horsman vond Sienna in `t Veld in het strafschopgebied, maar haar werd de doortocht naar het doel belet. Een voorzet van Isabelle Pieters op In `t Veld werd ten koste van een corner geblokkeerd. Maira Boosman nam een hoogtepuntje voor haar rekening door een tegenstander liefst vier keer uit te kappen. Daarna werd Meerburg gevaarlijker. Dille de Kuiper wist haar doel aanvankelijk schoon te houden, maar na een drinkpauze halverwege de eerste helft namen de gasten de leiding. Nadat Amy Dekkers zich onderscheidde door de bal net voor de doellijn weg te koppen, liep Meerburg verder uit naar 0-3. In het tweede bedrijf slaagde de thuisploeg er niet meer in de bordjes te verhangen. Meerburg bracht de stand op 0-4. Een vrije trap van Isa van Schaik en een uithaal van Floortje Bol op aangeven van In `t Veld leverden geen tegentreffer op.

In de wedstrijd van de beloften tegen de jeugdige vrouwen van Jodan Boys nam Victoria Boerboom als eerste het doel onder vuur. Haar schuiver op aangeven van captain Quinty Dupon ging rakelings naast. Nadat Brigitte Franken in het strafschopgebied tegen het gras was gegaan, wees de scheidsrechter naar de stip. Nikki van den Burg velde het vonnis met een penalty à la Johan Neeskens: 1-0. Vlak voor de eerste van twee pauzes verdubbelden de beloften de voorsprong. Na een kaats van invalkracht Floortje Bol joeg Lynn Verhoef de bal pardoes in de verste kruising: 2-0. In de tweede periode lukte het niet verder uit te lopen. Een vrije trap van Boerboom werd door de doelvrouw stijlvol over de lat getild. Een volgende poging van Boerboom ging net over. Een schot van Zoey Groenendijk eindigde in de armen van de goalie en een poging van Shannon Tabi uit een voorzet van Jet van Mierlo leverde slechts een corner op. Lola van der Hoorn probeerde het met een kopbal, maar zag de bal op de lijn gesmoord. In de derde periode deed Jodan Boys plotseling nog iets terug. Verder lieten de beloften het niet komen. Vlak voor affluiten creëerde Boerboom met een prima actie nog een mogelijkheid. Het schot van Siwa Kuprowska was een prooi voor de doelvrouw.

Actiefoto`s: Carlo Bol