De beloften van ADO Den Haag Vrouwen bleven zaterdag op Houtrust Excelsior de baas, onder meer dankzij twee wondergoals. Voor de meiden onder 16 (verlies bij SV Den Hoorn) en onder 17 (een nederlaag bij VELO) was geen succes weggelegd. Mogelijk komt dat volgende week, als zij het op een internationaal Paastoernooi in Madrid onder meer opnemen tegen Real, Barcelona en Atletico Madrid.

De wedstrijd van de beloften was een kwartier oud, toen het publiek het eerste Haagse hoogtepunt kreeg voorgeschoteld. Aangespeeld door Anne van Egmond legde Iris Remmers twee verdedigers in de luren, om vervolgens de Rotterdamse doelvrouw kansloos te laten: 1-0. De tegenstander liet de thuisploeg niet lang nagenieten, want al vijf minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. ADO Den Haag moest dus opnieuw beginnen en creëerde ook kansen. Van Egmond werd na een steekpass van Remmers op het laatste moment geblokt. Laura Dankelman kopte uit een voorzet van June Burgers over. Na een vrije trap van Burgers mikte Nikki van den Burg net naast. Shannon Tabi zag een schot van afstand gestopt. En een nieuwe kopbal van Dankelman belandde naast het doel. Tussendoor onderschepte de attente doelvrouw Loïs Wieringa een counter van Excelsior.

Na de thee redde Wieringa knap op een vrije trap. Het team van trainer Bianca Koppers was gewaarschuwd en zette de gasten weer onder druk. Na een knappe Haagse combinatie werd Brigitte Franken net niet gevonden. Uit een corner van Jill van den Ende kopte de spits hard naast. Er was nog net geen uur verstreken toen een volgend hoogtepunt zich aandiende. Schuin voor het doel, tegen de zijlijn aan, zag Van den Ende uit haar ooghoek dat de goalie van Excelsior op een voorzet anticipeerde. Met een fenomenale lob legde zij het leer in de kruising: 2-1. Met die voorsprong op zak beten de Haagse beloften door. Franken legde de bal terug en Laura Dankelman haalde zo verwoestend hard uit, dat de sluitpost haar handschoenen schroeide: 3-1. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Met minder dan een kwartier te gaan, deed Excelsior toch nog wat terug: 3-2. Verder liet ADO Den Haag het niet komen. Van Egmond, Dankelman en Franken namen het doel nog onder vuur, maar in de stand kwam geen verandering meer.

De Haagse matadoren voor de wedstrijd tegen de beloften van Excelsior.

Uit tegen de ferme knapen van SV Den Hoorn onder 15 hadden de meiden onder 16 het geen moment makkelijk. Toch bleven zij onder die druk goed tegenstand bieden. In de eerste helft hield doelvrouw Simone Hillenaar - die zelfs een bal met één hand uit de lucht plukte - de schade beperkt tot één tegentreffer. Aan de overkant zocht sluipschutter Katja Piay het doel te hoog. Na de rust drong de thuisclub nog meer aan. Twee keer leverde dat een doelpunt op. Toch wisten de meiden zich zo nu en dan ook onder de druk uit te voetballen. Tien minuten voor tijd werd dat beloond met een eretreffer. Na voorbereidend werk van Jasmijn Windhorst verraste Victoria Boerboom de keeper met een weergaloze uithaal van 25 meter: 3-1.

Beeld uit de wedstrijd van de meiden onder 17 tegen VELO.

Actiefoto`s: Carlo Bol