Ondanks een valse start kwamen de beloften van ADO Den Haag Vrouwen zaterdag sterk voor de dag op het ING Beloftentoernooi van S.V. Loil. De meiden onder 17 troefden in Amsterdam-Zuid AFC af.

In de openingswedstrijd tegen VV Alkmaar raakte het team van trainer Bianca Koppers liefst vier keer paal en lat. De tegenstander was een stuk effectiever en trof vier keer doel.

De Haagse meiden rechtten de rug tegen Excelsior. Gina Viehoff, vrijdag goed voor een goal voor de hoofdmacht, bekroonde een sterke start met twee doelpunten. Hard werkend liet ADO Den Haag die voorsprong niet meer in gevaar komen. Loïs Wieringa hield met een prima parade haar doel schoon.

In de laatste poulewedstrijd tegen Sparta lieten de beloften bij vlagen uitstekend voetbal zien. De beloning kwam toen Laura Dankelman uit een hoekschop van specialist June Burgers de bal over de lijn frommelde: 1-0.

In de eindstrijd was PEC Zwolle de tegenstander. Koppers zag haar ploeg domineren en kansen creëren. Een bekroning bleef echter uit. PEC Zwolle wist doelvrouw Isa Grimmius wel te passeren met een afstandsschot en greep daarmee de hoofdprijs. De Haagse beloften waren trots op hun tweede plaats.

In een duel van drie maal 30 minuten lieten de meiden onder 17 op bezoek bij AFC prima voetbal zien. Dat leverde op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam-Zuid ook meer dan voldoende kansen op. Al in de zevende minuut opende Anouk van Sint Annaland de score. Het wachten was op meer Haagse treffers. Het regende aanvallen en doelpogingen, maar de Amsterdamse doelvrouw groeide met elke redding en lang niet elke expected goal kreeg de juiste afronding. Uiteindelijk moesten de meegereisde fans uit de Residentie het toch met die ene winnende treffer doen.

Op Houtrust rekenden ook de meiden onder 16 af met hun leeftijdgenoten van AFC. Kansen creëerde ADO Den Haag genoeg, maar de afwerking liet te wensen over. Lotte Vermeulen wierp zich op als matchwinner: 1-0.