Voor de vierde keer dit seizoen moesten de meiden onder 17 zaterdag hun meerdere erkennen in de jongens van Den Hoorn. Toch leverde het duel genoeg Haagse lichtpuntjes op. De beloften verloren ondanks verdienstelijk spel in Eindhoven van PSV.

Na een moedgevende midweekse oefenwedstrijd tegen het tweede elftal van Ter Leede (1-1) kenden de meiden onder 17 zaterdagochtend een koude start tegen de jongens onder 16 van Den Hoorn. Een vroeg defensief slippertje bleef nog zonder gevolgen, maar bij de volgende mogelijkheid sloeg de thuisclub wel toe: 1-0. ADO Den Haag liet zich daardoor niet uit het evenwicht brengen. De sterk spelende Iris Remmers stuurde Asude van Oosten diep. Haar schot ging naast. Felicia de Zeeuw uit de meiden onder 16 toonde zich snel een goede stand-in voor Djennah Cherif, die deze dag weer in actie kwam voor Marokko in de WK-kwalificatie en met liefst 11-0 triomfeerde in Niger. Ook doelvrouw Iris de Rouw onderscheidde zich met verschillende goede reddingen. Zij kon echter niet voorkomen dat de achterstand bij de rust was opgelopen tot 3-0.

In de tweede helft vergrootte Den Hoorn de voorsprong steeds verder tot uiteindelijk 9-0. De Haagse verdediging had het vooral moeilijk een antwoord te vinden op de overmacht van de tegenstander door de lucht en in de sprint. De Haagse meiden zorgden wel vaker zelf voor gevaar. Een prima combinatie tussen De Zeeuw en Romaissa Boukakar leverde net geen mogelijkheid voor Van Oosten op. Snel uitkomend wist de doelman een kans voor De Zeeuw te verijdelen. En de door Quinty Dupon weggestoken Van Oosten zag de beste kans op een verdiende tegentreffer gekeerd door de keeper.

De beloften besloten de reguliere competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen PSV. In de eerste helft deed de Haagse ploeg niet voor de koploper onder, maar een vroege strafschop tegen en een afgestrafte fout in de opbouw kort voor rust zorgden voor een achterstand van 2-0 halverwege. Na de thee zetten de gasten PSV wel onder druk. Een tegentreffer zat er echter niet in. Een tweede penalty tegen bepaalde de eindstand op 3-0.