De uitzwaaiwedstrijd voor de Oranje Vrouwen onder 20 tegen het sterke Japan is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. In het Gelderse Groesbeek leek het er lange tijd op dat Japan met een 0-1 overwinning het veld zou verlaten. Het venijn zat echter in de staart.

Na de 1-5 domper tegen Duitsland was het voor de Oranje-meiden belangrijk om een goed resultaat neer te zetten en zo met een goed gevoel richting Frankrijk af te reizen.

Nederland, met wederom een basisplaats voor ADO Vrouwen-speelster Victoria Pelova, begon echter wat onwennig. De Japanse vrouwen kwamen na iets maar dan een kwartier dan ook terecht op voorsprong, via uitblinkster Ueki. Ook de rest van de 1ste helft bleef Japan het betere van het spel houden.

Na de pauze tapte Oranje duidelijk uit een ander vaatje, en het kreeg meerdere mogelijkheden op de gelijkmaker. Helaas zonder succes. Omdat ook Japan niet meer wist te scoren, leek Oranje met een 0-1 nederlaag te moeten gaan uitzwaaien. De eerste bezoekers verlieten reeds het sportpark, maar dat bleek zeer ten onrechte!

In de 85e minuut speelde Victoria Pelova zich vrij met een geweldige individuele actie en kon, net buiten de beruchte lijnen, alleen met een overtreding worden afgestopt. De vrije trap die daarop volgde, werd door Fenna Kalma netjes binnen geschoten, 1-1.

Lang kon Nederland niet van dit moment genieten. Binnen 1 minuut zetten de Aziatische gasten alweer de 1-2 op het scorebord.

Nederland liet het er echter niet bij zitten en speelde direct weer de lange bal. Vanuit dit alles of niets-spel scoorde Joelle Smits de 2-2 gelijkmaker. Wat een slot. Drie doelpunten in drie minuten!

Het Nederlands Vrouwenelftal onder 20 jaar start het WK aanstaande vrijdag in het Franse Vannes om 16:30 uur tegen Nieuw-Zeeland. Daarna volgen nog wedstrijden tegen Ghana (8 augustus) en het sterke gastland Frankrijk (12 augustus).

ADO Den Haag Vrouwenvoetbal wenst Sabine Kuilenburg en Victoria Pelova heel veel succes dit WK!