Op maandag 18 juni hebben ADO Den Haag Vrouwen en Middin, een grote organisatie die met circa 3.000 medewerkers ondersteuning en zorg biedt in Zuid-Holland aan zo`n 5.000 cliënten met een verstandelijke beperking, een overeenkomst getekend om samen te gaan werken aan een aantal maatschappelijk relevante thema`s.

Middin vindt het voor zijn cliënten belangrijk om op alle vlakken zo volwaardig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij. Hierin is het deelnemen aan sportactiviteiten een belangrijk onderdeel, doordat dit aan meerdere vlakken van de kwaliteit van leven van de cliënt raakt: aan het gezondheidsaspect, het ontwikkelen van vaardigheden, en het aangaan van sociale interacties.

ADO Den Haag Vrouwen vindt het belangrijk om relevant te zijn in de regio Haaglanden op èn buiten het veld. Met ondersteuning van de gemeente Den Haag is er een maatschappelijk plan opgesteld dat met name meiden en jonge vrouwen uitdaagt om hun eigen keuzes te maken en te staan voor wat ze graag willen doen. De Powervrouwen van ADO Den Haag vervullen daarin graag een voortrekkers- en voorbeeldrol.

De samenwerking tussen Middin en ADO Den Haag Vrouwen voorziet erin dat Middin een aantal vrijwilligersplekken biedt voor speelsters van ADO vrouwen. Uitgangspunt is dat de ADO speelsters een rol gaan spelen in het aangaan van sportactiviteiten met cliënten van Middin. Doel hierbij is voor de cliënt het deelnemen aan een `normale` sportactiviteit. Middin hoopt hierbij de vrijwilligers te enthousiasmeren voor een carrière in de zorg.

Bestuurder van de maatschappelijke stichting `Powervrouwen` van ADO Den Haag Vrouwen Ryan Spencer is in zijn nopjes met de samenwerking: `Het biedt een uitgelezen kans om ons maatschappelijk relevant te maken, iets wat we ook graag willen zijn. Middin is een mooie partij die belangrijk werk doet en kernwaarden belijdt die ons ook na aan het hart liggen. We hopen komend seizoen gezamenlijk een aantal mooie projecten te realiseren`.

Kees van Oijen, regiodirecteur van Middin: `Wat een mooie kans om op deze manier iets te betekenen voor onze cliënten. Ook hopen we dat door dit initiatief meer sporters een kijkje in onze keuken willen nemen.`