De periodetitel is natuurlijk geen nieuw fenomeen voor ADO Den Haag, maar het is wel al enige tijd geleden dat ADO Den Haag hiermee te maken heeft gehad. In het seizoen 2007/2008, het eerste jaar dat ADO Den Haag haar wedstrijden in het Cars Jeans Stadion speelde, werd via de play-offs promotie naar de Eredivisie afgedwongen. Sindsdien speelde ADO Den Haag haar wedstrijden in de Eredivisie en daarom een mooi moment om even kort de belangrijkste regels rondom het periodekampioenschap en play-off tickets op een rij te zetten, zeker omdat ook de huidige stand daar aanleiding toe geeft. 

  • De eerste periode wordt gespeeld over speelronde 1 t/m 9. Dit betekent dat de volgende twee speelrondes de doorslag zullen geven voor periode 1. 
  • Alle teams kunnen periodekampioen worden, maar indien het een beloftenteam of de uiteindelijke kampioen betreft dan schuift het play-off ticket door naar de nummer 2 van de periode. 
  • Indien plaats 2 ook een beloftenploeg betreft dan vervalt de periodekwalificatie en wordt het overgebleven play-off ticket uitgegeven op basis van de eindklassering aan het einde van het seizoen.

ADO Den Haag doet volop mee voor een play-off plek!
ADO Den Haag bezet momenteel plek vier op de ranglijst en heeft net zoveel punten als concurrent Excelsior dat een beter doelsaldo heeft. Op de plaatsen 1 & 2 staan momenteel beloftenteams. ADO Den Haag zal dus minimaal tweede moeten worden en (waarschijnlijk) twee keer moeten winnen om kans te maken op het play-off ticket. Vrijdag komt Roda JC op bezoek en een week later zal de ploeg van Ruud Brood de eerste periode afsluiten op bezoek bij MVV. Excelsior lijkt de belangrijkste concurrent omdat ADO Den Haag in ieder geval boven de club uit Rotterdam moet staan voor recht op een play-off ticket. Als dat lukt is ADO Den Haag nog wel afhankelijk van puntenverlies van Jong AZ of FC Utrecht. 

Ben jij erbij vrijdag?
Vrijdag zal er dus gewonnen moeten worden van Roda JC. Om 20:00 uur wordt er afgetrapt in het Cars Jeans Stadion. Voor deze wedstrijd geldt een vrije kaartverkoop dus zorg dat je erbij bent! Klik op onderstaand button om jouw kaarten voor deze wedstrijd aan te schaffen. 

 actiebtn kaartverkoop

Programma belangrijkste concurrenten ADO Den Haag:

Excelsior (13 punten, doelsaldo +6)
Jong PSV (thuis) 
NAC Breda (uit)

Jong FC Utrecht (14 punten, doelsaldo +7)
De Graafschap (uit)
FC Emmen (thuis)

Jong AZ (15 punten, doelsaldo +3)
Telstar (uit)
FC Dordrecht (thuis)