De laatste wedstrijd voor de winterstop is een heerlijk affiche: Feyenoord-thuis. Trainer Fons Groenendijk en aanvoerder Aaron Meijers blikken bij ADO TV vooruit op het duel van komende zondag (14.30 uur). "Het zou geweldig zijn om het jaar in stijl af te sluiten. We zien kansen tegen Feyenoord."

Groenendijk: “2018 in stijl afsluiten”
De winst in Tilburg heeft wel wat positiefs teweeggebracht in de spelersgroep, zo geeft Groenendijk aan in aanloop naar de clash met Feyenoord. "Het heeft ons allemaal wel goed gedaan. Het was niet alleen de tweede uitzege in een serie van drie, maar ook een heel belangrijke”, aldus de hoofdtrainer. “Ook al hadden we thuis van De Graafschap moeten we winnen, we hebben nu ook tweemaal op rij de nul gehouden. Dat is altijd lekker. Het geeft de verdedigers en de keeper een goed gevoel. Het verdedigende werk begint natuurlijk ook voorin. Daar wordt ook hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen.”

Groenendijk heeft er vertrouwen in dat ADO Den Haag een goed resultaat kan neerzetten tegen Feyenoord. “Net als vorig jaar; die 2-2 was een geweldige wedstrijd. Feyenoord heeft natuurlijk veel kwaliteiten – dat lieten ze bijvoorbeeld tegen PSV zien – maar de achterstand op de nummers één en twee is groot en ze hebben behoorlijk wat blessures. Ze zullen hier niet heel graag naartoe komen, zeker na de zware uitwedstrijd in FC Utrecht van donderdag”, stelt Groenendijk, die ook nog even terugkijkt op het jaar 2018. “Het was toch een bijzonder jaar, waar ik bij de kerstboom zeker nog weleens aan terugdenk. Het zou geweldig zijn om het in stijl af te sluiten. Daar moeten we vol voor gaan met elkaar. We moeten het volle stadion een mooie pot voorschotelen en Feyenoord een moeilijke wedstrijd bezorgen.”

Meijers: “De FIFA-goal blijft me altijd bij”
Ook Meijers loopt deze week rond met een goed gevoel. “We waren heel efficiënt tegen Willem II en speelden vanuit een goede organisatie. We waren zeer taakbewust, hebben kansen gecreëerd en zijn daar goed mee omgesprongen. We hebben de wedstrijd doodgemaakt”, aldus Meijers, die voor duels met Feyenoord altijd herinnerd wordt aan zijn ‘FIFA-goal’ van vorig jaar. “Dat doelpunt zal me altijd bijblijven”, glimlacht de captain. “Wedstrijden tegen Feyenoord zijn over het algemeen altijd leuk. Hopelijk is dat zondag weer het geval.”

Meijers heeft onlangs zijn 200ste officiële wedstrijd gespeeld en zal zondag, net als Dion Malone (150) en Robert Zwinkels (150), in het zonnetje worden gezet. “Ik vind dit heel mooi. Het zegt wel iets. Ik ben er trots op. Dat ik ook in de top-tien van spelers met de meeste Eredivisieduels voor ADO Den Haag sta, vind ik ook bijzonder. Dat is een mooi rijtje.”