Afgelopen vrijdag verloor ADO Den Haag de kraker tegen Willem II en zag daarmee het verschil met de koploper vergroten. Verdediger Tyrese Asante zat er niet al te lang mee. "Meteen na de wedstrijd had ik het al een plekje gegeven. Je moet het vergeten en meteen weer doorgaan", gaf de defensieve kracht aan bij ADO TV. "Komende vrijdag moeten we scherper beginnen en dat de hele wedstrijd blijven."

ADO Den Haag ontvangt MVV Maastricht in het Bingoal Stadion aanstaande vrijdag. Een nieuwe test voor de ploeg van trainer Darije Kalezic, waarbij niets minder dan drie punten nodig zijn om aan te blijven haken bij de top van de competitie. De Maastrichtse formatie kende een matige seizoenstart, maar is in de huidige derde periode beter in vorm. Het zal daarom zeker niet makkelijk worden voor de thuisploeg, zo beaamt ook Asante. "Iedereen kan in deze competitie van elkaar winnen dus we moeten van onze eigen kracht uitgaan." Hij verwacht daarom niet dat het net zo makkelijk gaat verlopen als in de confrontatie in Maastricht eerder dit seizoen. "Nee, dit is weer een hele nieuwe wedstrijd. We moeten niet bang zijn voor ze, maar zeker ook niet onderschatten."

Dat de drie punten zeer welkom is duidelijk, en het kan vrijdag extra mooi worden. Willem II en Roda JC, de nummers 1 en 2, treffen elkaar in Tilburg dus één of beide ploegen zal sowieso punten verspelen. Voor Asante zelf speelt dit echter geen rol. "Nee, het geeft geen extra motivatie. We weten namelijk dat we moeten winnen. Het is echter wel lekker dat ze elkaar treffen."

Bekijk hieronder het gehele interview met Tyrese Asante in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen MVV.