Afgelopen zondag boekte ADO Den Haag een overtuigende 3-0 zege op FC Den Bosch. Net als in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen hadden de Hagenaars het initiatief vanaf het begin en kwamen ze amper in de problemen. Aanvoerder Sürmeli kijkt daarom tevreden terug. "Het tactisch plan hebben we goed uitgevoerd. We hadden veel en snel druk voor uit en zetten het goed neer. Daardoor kwamen zij er niet uit en controleer je het spel."

De middenvelder beaamt dat de resultaten in de competitie van afgelopen weken vertrouwen geven in aanloop naar de lastige uitwedstrijd van komende vrijdag tegen koploper Willem II. "We zijn beter ingespeeld op elkaar en daarom gaan we er vol vertrouwen naartoe." Het gat met de Tilburgers is op dit moment vijf punten en bij een overwinning verkleint de Haagse formatie de marge tot twee punten. Het belang van het duel behoeft zodoende geen extra uitleg. "Tuurlijk is dit één van de belangrijkste wedstrijden tot nu toe, maar hierna zijn er nog steeds twaalf wedstrijden te gaan. Om het gat te dichten is het echter van belang dat we winnen vrijdag", geeft de aanvoerder aan.

Als vaste kracht en leider op het middenveld heeft Sürmeli dit seizoen een belangrijke rol in de ploeg. Daarnaast liet de centrale middenvelder afgelopen twee competitieduels zien dat hij met twee assists en een doelpunt ook kan bijdragen aan de doelpuntenproductie. "Een leuke bijkomstigheid", reageert Sürmeli nuchter. "Ik ben er niet veel mee bezig, want ik vind 90 minuten lang goed spelen belangrijker. Het kan echter wel een extra boost geven als je goals kan maken of assists kan geven."

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met aanvoerder Kürşad Sürmeli.