ADO Den Haag neemt het komende vrijdag in het Bingoal Stadion op tegen VVV-Venlo. De Limburgers nemen op dit moment de zevende plaats in op de ranglijst, terwijl de Hagenaars de derde positie bezetten. De verschillen in de kop van de competitie zijn niet heel groot dus ADO Den Haag kan een goede slag slaan door de drie punten in eigen huis te houden en daarmee aan te blijven haken bij de top 3. In deze Alles Over lees je alles wat je moet weten in aanloop naar het thuisduel tegen de ploeg van trainer Rick Kruys. Zo is er een eerbetoon aan Piet de Zoete, die op 27 mei overleed en zijn hele spelersloopbaan onze club diende en daarna, als trainer en bestuurslid, tot aan zijn overlijden altijd betrokken en verbonden bleef. Verder kun je het digitale wedstrijdmagazine hier lezen. Alvast een prettige wedstrijd en hopelijk tot vrijdag!

Feiten en weetjes

  • Het doel schoon: ADO Den Haag hield de nul in drie van de vier competitieduels met VVV-Venlo in de voorgaande twee seizoenen (W2, G1, V1), de laatste keer dat ADO VVV thuis ontving werd echter met 2-3 verloren (op 4 november 2022).
  • Lastig te verslaan: ADO Den Haag is ongeslagen in de laatste negen KKD-duels (W6, G3), hun laatste langere ongeslagen reeks in de competitie dateert van mei 2003 (20, ook 9 in november 2007 en februari 2023).
  • Niet met scherp schieten: VVV-Venlo loste dit KKD-seizoen 63 schoten op doel, na Roda JC (76) en SC Cambuur (66) het hoogste aantal in de competitie; de Venlonaren scoorden echter met slechts zeventien van die schoten op doel (27%), de op drie na slechtste conversie van schoten op doel in de KKD.
  • Niet te stoppen: Henk Veerman scoorde niet in zijn eerste vier competitieduels voor ADO Den Haag, maar sinds zijn eerste goal op 15 september scoorde hij vaker in de Keuken Kampioen Divisie dan iedere andere speler (6).
  • ADO Den Haag nipt in het voordeel: ADO Den Haag en VVV-Venlo troffen elkaar 30 keer op het één na hoogste niveau. Hiervan ging de Haagse voetbalclub twaalf keer met de winst ervandoor en de Venlonaren waren tien keer de sterkste. Acht keer deelden beide ploegen de punten.

Eerbetoon aan Piet de Zoete

Voor de aftrap van ADO Den Haag-VVV Venlo is er een eerbetoon aan de op 27 mei dit jaar overleden oud-speler, -trainer en -bestuurslid Piet de Zoete. Zijn heengaan was aan het begin van de zomerstop en is er daarom gezocht naar een passend moment om hem te gedenken. Het duel tegen VVV-Venlo is de laatste voor wat zijn tachtigste verjaardag had moeten zijn en om die reden willen we graag stilstaan bij wat Piet voor de club heeft betekend. Er zal daarom een minuut stilte zijn, speelt onze selectie met rouwbanden en worden er foto’s vertoond van Piet. Daarnaast zullen zijn naasten aanwezig zijn bij de wedstrijd. Laten we er met elkaar een bijzonder moment voor maken voor Piet, en zijn familie.

Werkzaamheden in het stadion; vakken D/E alternatieve zitplaatsen

Let op: er worden op dit moment werkzaamheden uitgevoerd aan de beplating ter hoogte van vakken C, D en E. Hierdoor zijn deze vakken slechts nog deels overdekt. De vakken A en C zijn om die reden nu als uitverkocht weergegeven. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat iedereen op een overdekte zitplaats kan plaatsnemen. Biedt vak C daarvoor vrijdag onverhoopt onvoldoende ruimte dan kunt u ook plaatsnemen op vak A. Voor de vakken D en E geldt dat het mogelijk is om door te schuiven naar andere vakken op de Aad Mansveldtribune. Toegangskaarten blijven dus gewoon geldig voor toegang tot de wedstrijd. Onze excuses voor eventueel ongemak en alvast bedankt voor je begrip.

Fanstore vrijdag vanaf 14:00 uur geopend

Voor de wedstrijd tegen VVV-Venlo is de Fanstore vanaf 14:00 uur geopend en is het dus weer mogelijk het uitshirt of andere merchandise aan te schaffen. Mocht je onze gehele collectie alvast online willen bekijken of bestellen, bekijk dan onze webshop!

ADO Den Haag account vereist voor aanschaf kaarten
Iedereen met een ADO Den Haag-account heeft de mogelijkheid om online twee kaarten te bestellen. Kaarten zijn niet te koop aan de stadionkassa. Nog geen ADO Den Haag-account? De stappen eenmalig doorlopen doe je via adodenhaag.nl/registratie. Let op! Doorloop alle stappen waaronder een identificatie via IDIN. Identificatie kan tot 24 uur in beslag nemen. Lukt het onverhoopt niet je te registreren? Stuur dan een mail naarDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Informatiekassa en kinderkaarten
Op de wedstrijddag dient de stadionkassa als informatiepunt en voor de aanschaf van kinderkaarten. Ben je als volwassenen geregistreerd en heb je een kaart aangeschaft, dan kun je bij de stadionkassa maximaal twee (extra) kinderkaarten aanschaffen. Dit gaat op basis van legitimatie (ID of Paspoort) en dient met PIN te worden voldaan. De verstrekte kaarten zullen duidelijk als kinderkaarten herkenbaar zijn.

Volledig geregistreerd? 
Heb je de registratie en identificatie al eerder doorlopen? Dan kun je direct en gemakkelijk (maximaal twee) kaarten online bestellen via onderstaande button.

BTN TICKETS

Seizoenkaarthouders
Seizoenkaarthouders kunnen naast de kaart die recht geeft op toegang nog één kaart bijbestellen voor een vriend, familielid of kennis. Seizoenkaarthouders die dit onverhoopt nog niet hebben gedaan vragen wij om contact op te nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Let op! Je hebt dit seizoen je fysieke Seizoenkaart nodig voor toegang tot de thuiswedstrijden.

RECYCLEBARE BEKERS

ADO Den Haag zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Met ingang van het seizoen 2023/2024 starten we met het recyclen van plastic bekers in ons Bingoal Stadion. Deze beslissing is genomen met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van soortgelijke milieuvriendelijke initiatieven. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben jullie hulp hierbij nodig! Dat doen we als volgt: 

Bestellen van je drankje:

  1. Bij het bestellen van een drankje betaal je een milieu-bijdrage (EUR 1,50) voor het plastic bekertje waarin deze geschonken wordt. Seizoenkaarthouders hebben reeds bij de Seizoenkaart een muntje ontvangen. 
  2. Nieuw drankje bestellen? Lever dan jouw oude bekertje in! Wanneer je geen bekertje inlevert betaal je opnieuw de milieu-bijdrage. 
  3. Wanneer je het stadion verlaat (of wanneer je geen nieuw drankje besteld) ontvang je een muntje voor je ingeleverde bekertje. 
  4. Bij je volgende bezoek aan het Bingoal Stadion kun je met jouw muntje weer een drankje bestellen en betaal je niet de extra milieu-bijdrage. 

PROGRAMMABOEKJE

Lees het programmaboekje hieronder.

wedstrijdmagazine ADO Den Haag - VVV-Venlo, seizoen 2023-2024