Komende vrijdag staat een regelrechte kraker in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. ADO Den Haag neemt het dan op tegen FC Emmen, de club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Beide teams kenden een uitstekende competitiestart en hebben hetzelfde aantal punten (18) behaald uit de eerste negen wedstrijden. Trainer Darije Kalezic blikte bij ADO TV vooruit op het treffen met de Emmenaren. "Het is een tegenstander die met verzorgd, aanvallend voetbal tot doelpunten wil komen. Het zal een pittige wedstrijd worden."

Het competitievoetbal lag door de interlandbreak voor een paar weken stil. Voor de hoofdtrainer van ADO Den Haag een nuttige periode van evaluatie en ook rust, met het oog op het drukke schema van komende weken. De start van de competitie heeft volgens de Bosnische oefenmeester perspectief gegeven voor de rest van het seizoen. "We hebben snel een team gevormd, gezien het feit dat er zoveel nieuwe spelers zijn gekomen. Het team heeft gevoetbald zoals we van tevoren voor ogen hadden. De jongens pakken het snel op en hebben een goed niveau laten zien. Daarop kunnen we verder bouwen."

Vorige week stond er een oefenwedstrijd op het programma, thuis tegen SK Beveren. Vanwege de hevige regenval werd die na iets minder dan een uur spelen gestaakt. Jammer, volgens Kalezic, maar toch was het een nuttige krachtmeting. "We konden de spelers, die afgelopen weken minder hebben gespeeld, aan het werk zien en wedstrijdminuten geven. Wetende dat er vier duels volgen in twee weken is het fijn om met een frisse groep aan de slag te kunnen." Door het drukke schema dat staat te wachten, heeft de spelersgroep wat extra rust gekregen van de staf. "Ik hoop dat ze straks lekker in hun vel zitten en ze de taken uitvoeren die we ze meegeven. We gaan er in ieder geval alles aan doen om te winnen."

Bekijk hieronder de gehele voorbeschouwing op FC Emmen - ADO Den Haag met hoofdtrainer Darije Kalezic.