Tyrese Asante (Jong Oranje), Dhoraso Klas (Suriname), Kilian Nikiema (Burkina Faso), Jort van der Sande (Bonaire) en Rafael Struick (Indonesië) vertegenwoordigen hun land deze week.

Update 17 oktober: Asante debuteert voor Jong Oranje

Mauritanië - Burkina Faso 1-2 | Nikiema maakt geen minuten voor winnend Burkina Faso

Burkina Faso heeft het oefenduel tegen Mauritanië met 1-2 gewonnen. Nikiema, die vorige wedstrijd de hele wedstrijd keepte, kreeg dit keer geen speeltijd.

Jong Gibraltar - Jong Oranje 0-5 | Asante maakt zijn debuut voor Jong Oranje

Tyrese Asante heeft zijn debuut gemaakt voor Jong Oranje. Een kwartier voor tijd mocht de verdediger van ADO Den Haag invallen voor Devyne Rensch en maakte hij daarmee zijn officiële debuut. Jong Oranje heeft goede zaken gedaan in de strijd om een EK-ticket door beide wedstrijden in afgelopen window te winnen. De ploeg van bondscoach Michael Reiziger staat fier aan kop in de kwalificatiepoule met twaalf punten uit vier duels.

Brunei - Indonesië 0-6 | Struick dit keer wel in wedstrijdselectie, maar zonder speelminuten

Indonesië heeft zeer overtuigend het tweeluik met Brunei gewonnen. Zowel de thuis- als uitwedstrijd werd door Indonesië met 6-0 gewonnen. Waar Struick in het vorige treffen nog buiten de wedstrijdselectie werd gelaten vanwege een lichte blessure, zat de aanvaller in het tweede duel wel op de bank. Hij maakte echter geen speelminuten, maar zag zijn land goede zaken doen.

Update 16 oktober: Klas ziet vanaf de bank Suriname ruim winnen

Suriname - Grenada 4-0 | Ruime zege voor Suriname zonder inbreng Klas
In tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen Haïti (1-1), kreeg Dhoraso Klas in het thuisduel tegen Grenada geen speeltijd. Vanaf de bank zag de middenvelder zijn ploeggenoten met maar liefst 4-0 winnen van Grenada. Hierdoor verzekert de ploeg van trainer Aron Winter zich van de hoogste niveau bij de volgende editie van de CONCACAF Nations League.

Update 13 oktober: Van der Sande debuteert, Klas speelt met Suriname als invaller 1-1 gelijk tegen Haïti, Nikiema houdt doel schoon

Equatoriaal-Guinea - Burkina Faso 0-0 | Basisklant Nikiema houdt de nul
Burkina Faso, met doelman Kilian Nikiema in de basis, speelde in het Nuevo Estadio de Malabo een oefenwedstrijd tegen Equatoriaal Guinea. Het vriendschappelijke duel eindigde in 0-0.

Bonaire - Anguilla 2-0 | Jort van der Sande debuteert voor Bonaire
Van der Sande, die voor het eerst werd opgeroepen voor Bonaire, mocht gelijk in de basis beginnen. In Kralendijk speelde Bonaire tegen Anguilla en Jort van der Sande deed de gehele wedstrijd mee. De thuisploeg rekende in de eerste helft af met de bezoekers en stond het na 36 minuten spelen al 2-0 in het voordeel van het Bonairiaanse voetbalelftal.

Suriname - Haïti 1-1 | Dhoraso Klas speelt half uur mee
Vannacht speelde Suriname een CONCACAF Nations League-wedstrijd tegen Haïti in Paramaribo. Suriname begon goed aan het belangrijke duel - een overwinning was nodig - en in de eerste helft maakte Haps de openingstreffer. In het tweede bedrijf had de ploeg van trainer Aron Winter het moeilijk en na ruim vijf minuten maakte Haïti gelijk. Klas werd in de 63e minuut ingebracht en speelde dus het laatste half uur mee. Plaatsing voor de Copa America wordt nu een onmogelijk verhaal voor Natio.

Update 12 oktober: Indonesië en Jong Oranje winnen zonder Struick en Asante

Jong Georgië - Jong Oranje 0-3 | Asante ziet vanaf de bank Jong Oranje winnen tegen Jong Georgië
Asante maakte geen speelminuten voor Jong Oranje gisteren. De verdediger zag zijn teamgenoten wel met 0-3 winnen op bezoek in Georgië. Jong Oranje doet daarmee goede zaken voor de kwalificatie voor het EK Onder 21 volgend jaar.

Indonesië - Brunei 6-0 | Struick komt vanwege een blessure niet in actie namens winnend Indonesië
Indonesië won met maar liefst 6-0 de eerste wedstrijd van het tweeluik met Brunei. Rafael Struick zat niet in de wedstrijdselectie, want de aanvaller kampt met een lichte blessure. Het is nog onduidelijk of Struick in het tweede duel van Indonesië wel in actie kan komen.