Vrijdag staat voor ADO Den Haag het derde officiële thuisduel van het seizoen op het programma. Telstar komt dan op bezoek in Den Haag in de hoop de eerste punten te pakken van het seizoen. De ploeg van trainer Darije Kalezic is de afgelopen vier wedstrijden ongeslagen en gezien het thuisvoordeel hebben de Hagenaars een streepje voor. Bij ADO TV ging Jort van der Sande in op het treffen met Telstar en blikte hij nog een keer terug op de vorige thuiswedstrijd waarin hij bij zijn debuut meteen twee keer trefzeker was. "Meteen weer twee keer trefzeker zijn? Dat kun je alleen maar hopen."

Nog even terug naar zondag 3 september, de laatste thuiswedstrijd van ADO Den Haag. Dankzij vier rake hoekschoppen won de Haagse formatie met maar liefst 4-1. Jort van der Sande was met twee goals goed voor de helft van de doelpuntenproductie. "Het was een mooi debuut waarbij ik twee keer trefzeker was in een op dat moment heel nieuw elftal. Dat is altijd wennen, maar die middag werden de afspraken goed nagekomen." Op heel veel posities is het team veranderd ten opzichte van vorig seizoen en dus is het nog steeds wennen in het veld. "Het zal met vallen en opstaan gaan. Tuurlijk zijn er wedstrijden dat het wat minder gaat, maar dat is ook niet gek. Je speelt immers niet in een elftal dat al meerdere jaren samen speelt, maar ik moet zeggen dat wet het goed oppakken." Op de vraag waar het team nu staat in de samenwerking daar durft Van der Sande nog geen conclusies over te trekken.. "Maar", zo geeft de makkelijk scorende aanvaller aan "als je kijkt naar naar de afgelopen twee duels, dan is dat in ieder geval een goed begin."

Met Telstar staat er een tegenstander voor de deur die niet heel goed aan het seizoen begonnen is, terwijl ADO Den Haag juist in een goede flow zit. Van onderschatting is echter totaal geen sprake, zo benadrukt Van der Sande. "Ik denk dat er maar weinig zijn die de illussie hebben dat je tegenstanders kunt onderschatten in deze competitie. Vaak worden wedstrijden op details beslist en het feit dat Telstar nog geen punten heeft, betekent niet dat ze geen aanspraak op meer punten hebben gemaakt."

Bekijk hieronder het gehele gesprek met Jort van der Sande in aanloop naar ADO Den Haag - Telstar.

ADO Den Haag - Telstar, op vrijdag 22 september om 20:00 uur, in het stadion beleven? Scoor nu snel je tickets!