In afgelopen interlandbreak werden er maar liefst vijf spelers van ADO Den Haag opgeroepen die hun land mochten vertegenwoordigen. Zowel Tyrese Asante en Hugo Wentges maakten deel uit van Jong Oranje, terwijl Rafael Struick uitkwam voor Jong Indonesië. Nikiema maakte deel uit van de nationale selectie van Burkina Faso en Dhoraso Klas komt uit voor Suriname. In dit overzicht lees je hoe onze internationals het ervan af hebben gebracht.

Tyrese Asante en Hugo Wentges (Jong Oranje)

Jong Oranje - Jong Moldavië 3-0
Mandemakers Stadion, Waalwijk (Nederland)
Kwalificatie EK Onder 21
Jong Oranje deed goede zaken door met 3-0 overtuigend te winnen van Jong Moldavië. Zowel Hugo Wentges en Tyrese Asante maakten geen speelminuten. Dinsdag om 15:30 uur vindt het tweede en laatste duel van deze interlandbreak plaats voor de beloften van Nederland. Dan wacht een uitwedstrijd tegen Jong Noord-Macedonië.

Jong Noord-Macedonië - Jong Oranje 0-2
FFM Trainingscomplex, Skopje (Noord-Macedonië)
Kwalficiatie EK Onder 21
Hugo Wentges en Tyrese Asante maakten geen speelminuten in de wedstrijd tegen Noord-Macedonië. Het Jong Oranje-debuut voor Tyrese Asante laat zodoende nog even op zich wachten. Finn van Breemen, vorig jaar nog actief voor ADO Den Haag, viel een paar minuten voor tijd in en maakte daarmee zijn officiële debuut voor Jong Oranje.

Dhoraso Klas (Suriname)

Grenada - Suriname 1-1
Kirani James Atletiekstadion, Saint George's (Grenada)
CONCACAF Nations League
Grenada en Suriname maakten er een spannende wedstrijd van afgelopen weekend. Tot vijf minuten voor tijd wisten beide teams niet te scoren waarna vervolgens zowel Grenada als Suriname binnen een tijdsbestek van twee minuten het net wisten te vinden. Klas maakte beide goals mee op het veld. De middenvelder werd een half uur voor tijd ingebracht door bondscoach Aron Winter.

Cuba - Suriname 1-0
Antonio Maceo Stadion, Santiago de Cuba (Cuba)
Suriname liep tegen Cuba tegen een 1-0 nederlaag aan. Dhoraso Klas maakte dit keer geen speelminuten.

Kilian Nikiema (Burkina Faso)

Burkina Faso - Eswatini 0-0
Stade de Marrakech, Marrakech (Marokko)
Kwalificatie Afrika Cup
Burkina Faso, dat al geplaatst is voor de Afrika Cup van volgend jaar, wist niet te scoren tegen Eswatini. De tegenstander deed dat ook niet en dus eindigde de wedstrijd in 0-0. Niet lang na de wedstrijd werd de nationale ploeg opgeschrikt door een verschrikkelijke aardbeving waarvan het epicentrum ten zuiden van Marrakech lag. Nikiema en zijn ploeggenoten bleven ongedeerd en hebben inmiddels in goede gezondheid het land verlaten.

Marokko - Burkina Faso 1-0
Stade Bollaert-Delelis, Lens (Frankrijk)
Oefeninterland
Door de aardbeving in Marokko van afgelopen weekend kreeg het oefenduel tussen Marokko en Burkina Faso een andere lading. Alle opbrengsten van het oefenduel gingen naar hulporganisaties. De uitslag werd 1-0 in het voordeel van Marokko en Kilian Nikiema bleef het gehele duel op de bank.

Rafael Struick (Jong Indonesië)

Jong Indonesië - Jong Chinees Taipei 9-0
Kwalificatie Azië Cup Onder 23
Rafael Struick mocht aan de aftrap beginnen en wist de derde Indonesische treffer te maken in de 17e minuut. Jong Indonesië had weinig moeite met de tegenstander en wist met 9-0 te winnen.

Jong Turkmenistan - Jong Indonesië 0-2
Struick speelde de gehele wedstrijd mee met Jong Indonesië tegen Jong Turkmenistan. Door een doelpunt in beide helften wisten de jonge Indonesiërs de zege veilig te stellen en heeft het beloftenteam zich nu gekwalificeerd voor de Azië Cup U23 die in het voorjaar zal worden gehouden in Qatar.