Na de heerlijke 0-5 overwinning van afgelopen vrijdag in Venlo wacht morgen het duel met hekkensluiter Helmond Sport. Voor eigen publiek kan de ploeg van trainer Franken de tweede overwinning op rij boeken en daarmee mee blijven strijden voor een goede plek in de play-offs óf zelfs directe promotie. Niets is uitgesloten, ook als het aan Hugo Wentges ligt. Of het nou play-offs of directe promotie is, promoveren is in ieder geval de algemene doelstelling. In een interview van ADO TV laat de jonge ADO-goalie zijn licht schijnen op de prestaties van hemzelf en het team van afgelopen week en kijken we vooruit naar morgen wanneer de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport op de rol staat.

Natuurlijk is er door Wentges even nagenoten van zowel de ruime zege van afgelopen week als de clean sheet. Extra fijn voor de doelman die de vorige twee duels de voorkeur kreeg boven Damen. “Ik win liever met 1-0 dan 4-1, dat staat voor mij vast. Het is natuurlijk heel fijn dat je nu voor de tweede keer de nul pakt en daar was ik ook heel tevreden over.”

Wentges komt uit de eigen jeugdopleiding van ADO Den Haag. Als 10-jarige jongen kwam hij in 2012 binnen bij de club en met zijn eerste wedstrijden in het eerste is een droom in vervulling gegaan. “Het voelt heel mooi om tien jaar later met de echte jongens aan het werk te zijn. Ik weet niet of het nou heel anders voelt dan ik het me had voorgesteld toen ik jonger was. Wel weet ik dat ik er langzaam in ben gegroeid en het went daardoor ook een stuk makkelijker om nu eerste doelman te zijn.”

Door de ruime overwinning tegen VVV-Venlo is het vertrouwen gegroeid. Iets wat de ploeg met het oog op het slot van het seizoen goed kan gebruiken. Hugo Wentges wil het gevoel meenemen naar morgen: “We zaten er goed in de vorige wedstrijd. Schoten werden goed geblokt en de juiste spirit was aanwezig. We moeten morgen alles erin stoppen wat we hebben en doen wat we vorige week hebben gedaan.”

Bekijk hieronder het gehele interview van ADO TV met Hugo Wentges in aanloop naar het duel ADO Den Haag - Helmond Sport.