Op woensdag 18 oktober stond het ADO KIDS Herfsttoernooi op het programma. Het was een frisse ochtend, maar dat weerhield 90 kinderen niet om aan de aftrap van het altijd gezellige toernooi te verschijnen. De deelnemers streden, onder toeziend oog van ADO Den Haag-speelsters Louise van Oosten en Lysanne van der Wal, fanatiek om de felbegeerde herfsttoernooi-cup mee naar huis te nemen.

De ADO Kids verzamelden om 09.30 uur op het jeugdcomplex ‘’De Aftrap. Het was al vroeg druk op het complex vanwege het ADO Den Haag Voetbalkamp, dat op hetzelfde moment aan de gang was. Iedereen had er duidelijk zin in en waren er zelfs meerdere kids voor het openen van de aanmeldtafel al aanwezig. Nadat de kids zich allemaal hadden aangemeld, konden zij nog even opwarmen in de kantine of alvast warmdraaien op het veld waar het allemaal ging gebeuren.

Om 10.00 uur werden alle deelnemers naar het strijdtoneel geleid. Trainers Wesley en Ties heetten de spelers van harte welkom, maar hielden het vanwege de kou expres lekker kort zodat de wedstrijden snel konden beginnen. ‘’Hebben we er een beetje zin in?’’, vroeg trainer Ties aan de groep. ‘’Jaaaaaaa!!’’ De harde oerkreet volgde onmiddellijk na deze vraag.

 dsc8821

De deelnemers werden ingedeeld in twee verschillende groepen. Zo waren de leeftijden goed in verhouding en kon er een eerlijk opgaande strijd plaatsvinden op alle velden. De poulefase ging gelijk op. Er waren veel teams die wisten te winnen en zo werd het ongelofelijk spannend! Tussendoor kwam mascotte Storky de ADO KIDS aanmoedigen en dat gaf een boost aan alle deelnemers.

Na de poulefase was het tijd voor een kleine pauze waarin alle kids iets warms konden nuttigen in de kantine van het complex. Hierna gingen de finalerondes dan eindelijk beginnen en deed iedereen fanatiek mee. Uiteindelijk vierden alle deelnemers met de winnaars mee, wat de gezellige, sportieve en positieve middag duidelijk tekende.

Speciale dank aan spelbegeleiders Louise van Oosten, Lysanne Van der Wal, Henk Martin en Thijs Nieswaag.

Fotografie: Pepijn Sonderen

De volgende activiteit staat gepland op woensdag 13 december waarin de ADO KIDS het kunnen opnemen tegen elkaar middels een potje FIFA 24! Inschrijving start 22 november!

Fotoserie ADO KIDS Herfsttoernooi 2023