Nieuws

Ter afsluiting van het voetbalgedeelte van het project Dutch Career Cup en om de Wajongeren even goed in het zonnetje te zetten, was er op 4 Juni in het Kyocera Stadion een training georganiseerd.

De deelnemers van de Dutch Career Cup liepen met grote enthousiasme het veld op. Het was een warme dag (24 graden), dus de trainingspakken gingen snel uit gedurende de training!
De deelnemers waren zéér fanatiek bezig bij de verschillende voetbalactiviteiten die werden uitgevoerd. De spelers waren ietsje minder enthousiast bij het halen van de bal van de tribune als hij over geschoten werd, maar gelukkig ontbrak er nooit een stralende lach op de gezichten van de spelers!

Om alle spelers te bedanken voor de getoonde inzet op de trainingen en in het vinden van een baan, werd hen door ADO Den Haag een lunch aangeboden na afloop van de training.
Een prachtige afsluiting van het voetbalgedeelte want samen met Yvonne Altena, werkbegeleider vanuit USG Restart, gaat iedereen verder met het vinden van een geschikte baan!

ADO Den Haag participeert vanaf het seizoen 2011-2012 in het project Dutch Career Cup. De Dutch Career Cup is een landelijk voetbalprogramma dat bijdraagt aan de re-integratie van Wajongeren. Binnen dit programma zet ADO Den Haag haar faciliteiten en contacten in om werkzoekenden (16 t/m 35 jaar) aan een baan te helpen. De deelnemers worden lid van hun favoriete sportclub en worden daar gedurende een seizoen door onze Maatschappelijke Sportcoach zowel op sportief- als op maatschappelijk gebied intensief begeleid.

Tekst: Christian Heymeriks