Nieuws

Op zondag 21 april ’24 stapten de G-Storks in de ADO-spelersbus met een moeilijke middag tegen Ajax, Excelsior en NAC in het vooruitzicht in de Bijzondere Eredivisie. Na een uur rijden arriveerden de spelers bij het Rat Verlegh Stadion in Breda in de prachtige bus van Van Heugten Tours.

Haags Kwartiertje

De dag begon met een verdrietig moment, namelijk een minuut stilte voor Anne, een speler van Excelsior die vorige maand overleed. Ondanks dit emotionele moment waren alle deelnemers van de aanwezige teams erop gebrand om een topdag te beleven. De eerste wedstrijd speelden de ADO Den HaaG-Storks tegen Excelsior. ADO Den Haag kwam een beetje onscherp uit de kleedkamer en ze stonden bij de rust al 3-1 achter. Maar door een tactische aanpassing van trainer Bruno wist het team dat ze Excelsior geen ruimte moesten geven. En ADO Den Haag zou ADO Den Haag niet zijn als ze in het Haags kwartiertje niet zouden knallen! Jammer genoeg was de tweede helft net niet voldoende om de achterstand in te halen en begroeven de G-Storks de strijdbijl met een 4-3 nederlaag tegen de Rotterdamse tegenstander.

De verdediging houdt zich sterk

Na alweer een uitdagende eerste helft in de tweede pot tegen NAC, herpakten de Storks zich wederom goed in de tweede helft. Door een ijzersterke verdediging met Jayson en Jack kwam NAC er niet meer doorheen en ADO Den Haag boog een 2-0 achterstand bij rust om in een mooie 2-3 overwinning, mede door een wereldgoal van Julia die hem prachtig in de kruising schoot. Hierover complimenteerde de scheidsrechter haar achteraf. Na de wedstrijd kwam de penalty shoot-out tegen NAC. Topkeeper Dion pakte er veel van de tegenstander uit Breda en door onder andere goals van Sebastiaan en Mels was ook de shoot-out een succes te noemen.

Sportieve strijd tegen Ajax

Ook de laatste wedstrijd begon met een moeilijke eerste helft. De G-Storks kwamen al snel op achterstand en sloten de eerste helft dan ook af met een 3-0 achterstand. Echter lieten ze na een goede peptalk in de rust toch nog zien wat ze waard waren in de tweede helft. Vooral Jack liet het zien met een schot dat bijna een wereldgoal werd. Iedereen langs de lijn stond met open mond toe te kijken hoe de bal van zo’n 20 meter op de kruising belandde. Alle supporters maar vooral Jack baalden enorm dat deze bal er niet in vloog. Toch werd het 2-1 in de tweede helft voor ADO Den Haag maar dat was niet genoeg om de wedstrijd om te draaien. De wedstrijd eindigde met een 4-2 nederlaag.