Nieuws

De allereerste training van het Leven als een ADO-Prof project op Cruyff Court Morgenstond stond bol van opwinding en uitdaging, met een intense focus op het doorstaan van professionele tests. Deze eerste training markeerde niet alleen het begin van het project, maar meteen ook de meest intensieve. Gestart op een schitterende locatie, gezegend met prachtig weer, werden we verwelkomd door een groep buitengewoon enthousiaste en gedreven jonge deelnemers.

Wat deze sessie echt uniek maakte, was de aanwezigheid van spelers van ADO Den Haag, met niemand minder dan Jort van der Sande en Tim Coremans. De deelnemers begroetten beide spelers hartelijk. Voorafgaand aan de training kregen de deelnemers zelfs de kans om vragen te stellen aan Jort en Tim. Tijdens deze interactieve sessie deelden de spelers waardevolle tips en hun eigen ervaringen om een professionele voetballer te worden. De prangende vraag "Wat heb je nodig om een goede profvoetballer te worden?" werd veelvuldig gesteld. Bovendien deelden ze openhartig de weg die zij hebben afgelegd om hun uiteindelijke doelen te bereiken. De deelnemers luisterden aandachtig en konden daarna hun eigen vragen stellen.

Natuurlijk was er enorm veel interesse, en de vragen bleven maar komen, zozeer zelfs dat we uiteindelijk de vragen moesten onderbreken om te kunnen beginnen met de training. Een deel van de groep begon met de krachttests, terwijl het andere deel begon aan de shuttlerun-test. Het was prachtig om te zien hoe gedreven deze jonge talenten waren; hun vastberadenheid was overduidelijk zichtbaar.

Na een reeks testen die bijna drie kwartier duurden, was het tijd voor de deelnemers om zich voor te bereiden op een partijspel, waar Tim en Jort ook aan deelnamen. Tijdens de tests hadden de ADO-spelers de deelnemers al flink aangemoedigd, waardoor ze nog fanatieker hun oefeningen deden. Nu deden ze zelf actief mee aan de partijvormen. Na een spannend afsluitend toernooi werd de training beëindigd met een groot applaus voor de deelnemers, spelers en alle betrokkenen bij het project.

Als kers op de taart kregen de deelnemers de kans om met de spelers op de foto te gaan en handtekeningen te verzamelen.