Nieuws

Op donderdag 18 april was het voor de kinderen van Jeugdformaat zover. De eerste echte training van hun traject van Leven als een ADO-Prof. Na de proftest en de contractondertekening zijn de kinderen nu echte spelers van onze mooie club. De eerste training stond in het teken van doelen stellen waarbij ADO-verdediger Timothy Derijck ook zijn licht liet schijnen op doelen stellen.

Profvoetballer worden

De training begon met een gedeelte theorie. Er werd aan de deelnemers uitgelegd hoe belangrijk het is om een doel te hebben en ook waar een goede doelstelling allemaal aan moet voldoen. Hierna mochten de kinderen zelf hun doelen formuleren. Zo wilden meerdere kinderen profvoetballer worden. Maar ook hadden sommige deelnemers een maatschappelijke carrière voor ogen als: advocaat, politieagent of bij de cybersecurity. Nadat de doelen waren opgesteld was het tijd om deze te toetsen. De kinderen hadden de doelstellingen gemeten aan de volgende punten: Waarvoor wil ik dit doel halen, wanneer wil ik dit doel halen, of het te makkelijk of te moeilijk is en of er obstakels zijn. Daarna was het tijd om deze doelen te verdelen in subdoelen.

Special guest Timothy Derijck

Toen dit klaar was, was het tijd voor de special guest van de avond: ADO Den Haag speler Timothy Derijck kwam langs en ging in gesprek met de deelnemers. Van persoonlijke vragen over het voetbal: wie was de beste speler tegen wie hij had gespeeld? ‘’Niet tegen maar wel met Memphis Depay bij PSV’’ Wie zijn vorige clubs waren ‘’SV Zulte Waregem’’, Of hij wel eens aanvoerder was ‘’ Dat was hij eerder bij ADO’’ en of hij er de volgende wedstrijd bij is ‘’Niet om te spelen wegens een blessure maar wel om zijn vrienden aan te moedigen’’. Maar ook over de net geleerde stof: Wat was zijn doel op de leeftijd van de deelnemers? ‘’Plezier maken en vriendjes zijn met iedereen’’, wat zijn doelen nu zijn ‘’promoveren met ADO Den Haag’’ en hoe hij zijn doelen behaald heeft ‘’Stel een realistisch doel met een termijn van 2 à 3 jaar en knip dat op in kleine stapjes. Je weet namelijk nooit of je nog blessures o.i.d. krijgt’’.

Kleine stapjes maken

Na de inspirerende woorden gingen de deelnemers aan de slag met het doelen spel. Als er een panna werd gemaakt dan gingen de kinderen even in gesprek met elkaar of met Timothy over hun doelen. Na een afsluitend partijtje was het tijd om naar huis te gaan, hopelijk geïnspireerd en gemotiveerd om hun doelen na te streven, zowel op het veld als daarbuiten.
In de terugkoppeling van de deelnemers op de vraag wat ze hadden geleerd op de training, kwam meteen naar voren “kleine stapjes maken bij het doel dat je wil bereiken”!