Nieuws

Het is woensdag 20 maart, de derde woensdag van de maand, en dus ADO Herinneringen dag! Een dag voor cliënten van zorginstellingen om samen met vrijwilligers en speciale gasten te praten over hun favoriete voetbalclub, ADO Den Haag. Herinneringen ophalen en plezier met elkaar maken, met ADO, Holland Sport en FC Den Haag als leidraad.

Het is bijna 11 uur en de cliënten van Florence druppelen binnen. Ze worden ontvangen door de vrijwilligers (spelers van de ADO Den Haag OldStars) en speciale gasten van vandaag. De tafels liggen vol met fotomateriaal van ADO-iconen, teamfoto’s en actiefoto’s. Hans de Jager, Holland Sport kenner, zorgt voor oude ballen met veters en voetbalschoenen uit de jaren zestig met ijzeren noppen!

Karel Bouwens

Naast vaste gasten als oud-spelers Joop Jochems en Ron van Baaren, is deze dag Karel Bouwens de speciale gast. De voormalige FC Den Haag speler wordt geïnterviewd door Frans Leermakers en vertelt over zijn voetbalcarrière die begon bij het Haagse VUC. In de periode 1982-’89 speelde Bouwens 230 wedstrijden voor FC Den Haag, en werd in het seizoen 1985-1986 ongeslagen kampioen van de eerste divisie.
Na de lunch is het tijd voor de deelnemers om vragen te stellen aan Karel Bouwens. Zelfs vragen over het salaris in zijn toptijd, worden beantwoord, en ook werd duidelijk dat Bouwens niet altijd een gemakkelijke speler was voor de trainers. Hij had een goede band met Dick Advocaat, de trainer die hij meemaakte bij zijn laatste club, HFC Haarlem.

FF buurten

Tijdens ADO Herinneringen werden opnames gemaakt voor het programma FF Buurten met Fred Zuiderwijk. Het filmpje laat een mooi beeld zien van ADO Herinneringen, waarbij één van de deelnemers het programma prachtig samenvat: “Naar ADO toe en de gezelligheid, dat is alles!
Een andere deelnemer vertelt bij het afscheid “Mijn vader had vroeger aanplakbiljetten van de ADO-wedstrijden in de winkel hangen, ik ben mijn hele leven al verbonden aan ADO Den Haag”.
Samen voetbalherinneringen ophalen in een gezellige sfeer. Dat is de essentie van ADO Herinneringen!