Nieuws

‘Van harte welkom op ‘De Aftrap’ in Den Haag. Dé plek waar Haags voetbaltalent wordt groot gebracht.’ Zo opende de stadionspeaker Fred Zuiderwijk op 17 maart 2024 de 8e speelronde van de Bijzondere Eredivisie. Dat beloofde wat! Het werd een middag vol sportiviteit en fanatisme, onnavolgbare combinaties en heel veel blije gezichten!

Vanaf 12:00 uur werden de G-voetbalteams van Ajax, FC Groningen, NEC en VVV Venlo door vrolijke vlaggen een warm welkom gewapperd bij het Jeugdopleidingscomplex van ADO Den Haag. Na het omkleden en de peptalk, stormden de teams het veld op voor de warming up: warmlopen, oefenen met combinaties, schieten op goal. Om 12.45 uur werd de 8e speelronde officieel geopend met een groen-geel rookgordijn waar alle spelers onder luid applaus doorheen liepen.

‘Ik vind het geweldig dat we voor deze bijzondere kinderen een droom kunnen waarmaken’, vertelt Annelotte Hilders van Stichting het Gehandicapte Kind, de stichting die de Bijzondere Eredivisie heeft geïnitieerd. Met de oproep: ‘We gaan deze toppers aanmoedigen!’ en ‘Lekker voetballen vandaag!’ trapten Lysanne van der Wal en June Burgers van onze eigen ADO Vrouwen de middag echt af.

Sterke verdediging en goed samenspel

De G-Storks lieten zich weer van hun beste kant zien in eigen huis. Jack en Jayson wisten de storm van aanvallen van VVV Venlo keer op keer te stoppen. Ook in de wedstrijden tegen NEC en Ajax stonden zij verdedigend geweldig hun mannetje. En keeper Dion ook. Hij toonde lef door uit te lopen én de bal te pakken. Mels verraste met zijn pijlsnelle dribbels naar voren en Sebastiaan liet een geweldig mooie hakbal zien. En ook de andere G-Storks speelden met veel plezier en vertrouwen. Mooi werk!

‘Samen spelen, trots, elkaar helpen op het veld en alles geven zijn belangrijke waarden voor het team. Daar gaat de peptalk over. En daarna een lekkere warming up. De entourage doet de rest’, vertelt G-Storks trainer Remco Lochtenbergh.

Onstuitbaar!?

De G-Storks waren er op gebrand om te laten zien wat ze in huis hadden. En om te winnen! Dat was te zien in het goede samenspel, de slimme acties en de sportieve duels. Na de mooie winst van 2-1 tegen VVV Venlo, keerde het tij. Door een penalty in de wedstrijd tegen NEC veranderde de 1-0 voorsprong uiteindelijk in verlies. Dus de G-Storks bleken niet onstuitbaar. Toch bleven ze alles geven. Ook in de wedstrijd tegen Ajax die nipt werd verloren. De wedstrijden waren stuk voor stuk een spektakel om naar te kijken.

‘Ik geniet enorm van het plezier van alle voetballers’, vertelt Anton Nijboer, manager projecten ADO Den Haag in de Maatschappij. ‘Van G-Stork Julia die glimt van trots als ze de penalty in de kruising schiet en van speelster Aynur die uit teleurstelling tegen de doelpaal schopt om vervolgens weer met veel enthousiasme door te gaan.’

 

Alles op alles

Als het even tegenzat, dan herpakten de voetballers zich en vonden weer nieuw vuur. Zij zetten alles op alles. Mascotte Mattie van de Bijzondere Eredivisie en mascotte Storky van ADO Den Haag moedigden de voetballers ook onvermoeibaar aan. Het vuur werd extra aangewakkerd door selectiespeelsters Lysanne van der Wal en June Burgers van de ADO Vrouwen. Zij trapten een balletje mee in de wedstrijden van de verschillende G-teams. Superleuk!
‘Het is geweldig om het enthousiasme te zien bij de kinderen. En ze schieten hard en lopen waanzinnig snel. Ze zijn erg fanatiek! We genieten er enorm van’, vertellen Van der Wal en Burgers.

Onvergetelijke dag

NEC vertrok eerder omdat ze na twee wedstrijden waren uitgespeeld. Zij hadden alle wedstrijden met glans gewonnen – hulde! – en kregen van de G-Storks een sportieve erehaag als uitgeleide.
De aanvoerder van NEC laat weten: ‘Het was een mooi toernooi. We hebben met veel plezier gevoetbald in Den Haag.’
G-Stork Sem werd ook in het zonnetje gezet. Hij was op 17 maart jarig! Dus publiek en voetballers hebben samen luidkeels ‘Lang-zal-hij-leven’ voor hem gezongen. Van harte gefeliciteerd, Sem!

Speelronde BIjzondere Eredivisie ADO Den Haag

Het was weer een onvergetelijke dag in de Bijzondere Eredivisie. Dankjewel, spelers, fans, trainers en begeleiders van Ajax, FC Groningen, NEC en VVV Venlo. Dankjewel scheidsrechters Ramon en Remco, mascottes Mattie en Storky, gastheer Fred Zuiderwijk en ADO Vrouwen Lysanne en June!

Op zondag 21 april spelen de ADO Den HaaG-Storks hun volgende speelronde bij NAC Breda.

Foto's: Angelo Blankespoor; Video: Rob van de Graaf, BlindVision; Verslag: Sonja Pennings.