Op vrijdag 10 november bleek dit krachtige gezegde opnieuw meer dan waar te zijn, want voetbal verenigt eenieder. Deze boodschap stond centraal tijdens de aftrap van het 10-jarig jubileum van de ADO Den Haag VO Voetbal League. In samenwerking met de Gemeente Den Haag en de Stichting Talentontwikkeling wordt jaarlijks de meest plezierige zaalvoetbalcompetitie van Nederland georganiseerd. Dit initiatief brengt diverse scholen uit verschillende wijken van Den Haag bij elkaar. Kinderen met diverse achtergronden en afkomsten komen met elkaar in contact en leren elkaar kennen. Gedurende de drie maanden durende competitie verwerven deelnemers inzichten in normen en waarden, respect en liefde voor elkaar en anderen.

De komende maanden staan dus in het teken van de ADO Den Haag VO Voetbal League. Iedere vrijdagavond zijn er prachtige wedstrijden te zien waarbij het fanatisme en de spanning ervan af druipt. Echter blijft respect voor tegenstander de basis en zal er worden gestreefd naar een fijne en prettige sfeer voor deelnemers en bezoekers.

Veel kinderen namen de tijd om aanwezig te zijn bij de aftrap, en de sfeer was voortreffelijk. Na de eerste twee wedstrijden hebben we officieel het startschot gegeven, en dit werd gedaan door niemand minder dan Koen Zitoen, een zeer bekend en geliefd persoon binnen de doelgroep van de VO Voetbal League. Kinderen hebben de hele avond met hem op de foto gestaan, strafschoppen tegen hem genomen en elkaar uitgedaagd voor een potje Panna knock-out. Bovendien waren er gedurende de hele avond spannende wedstrijden te zien. Al met al was de Kick-off van de ADO Den Haag VO Voetbal League een groot succes!