Nieuws

Op woensdag 28 Juni 2023 stond de opening van het gerenoveerde Spireaveld op het programma. In samenwerking met de Gemeente Den Haag (Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg) en Wijkz mocht ADO Den Haag het programma voor deze dag verzorgen.

De inloop van deze spetterende middag startte om 14.00 uur waarbij alle kinderen uit Leidschenveen-Ypenburg waren opgetrommeld om naar het vernieuwde Spireaveld te komen. Het speelveld was omringd met drie ADO Den Haag attracties die direct vanaf het begin in trek waren. De stormbaan was zoals gewoonlijk een van de attracties waar tal van kids wedstrijdjes deden om te kijken wie het snelst over de uitdagende, geelgroene stormbaan heen kon razen.
Wijkz zorgde voor een drankje en fruit voor alle kinderen en het begeleiden van enkele activiteiten!

Bij een opening van een veldje hoort natuurlijk een bijzondere plechtigheid waarbij het veld officieel wordt onthuld aan de wijk. Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport, en Petra Sevinga, stadsdeeldirecteur, waren uitgenodigd voor deze bijzondere gebeurtenis. In de toespraak benadrukten zij het belang van een ruimte in de wijk waar samen gesport kan worden en plaats is voor iedereen om te sporten!

Naast de wethouder mochten de ADO Den HaaG-Storks in samenwerking met de Onderzoeksbengels van Wijkz de officiële opening uitvoeren door het bord met de speelregels te onthullen. Daarna volgde de eerste ‘officiële’ wedstrijd op het veld tussen de G-Storks en de Bengels, waarbij de wethouder fanatiek meespeelde!
De Onderzoeksbengels werden na afloop uitgenodigd om een wedstrijd van ADO Den Haag te bezoeken, en dit gold ook voor Eva, die de hoogste score had behaald bij het schieten op het gatendoel!

Foto's: Sander Foederer en ADO Den Haag