Nieuws

Op een zonnige zondag 7 mei vond de één na laatste speelronde in de Bijzondere Eredivisie plaats op het Jeugdcomplex De Aftrap van ADO Den Haag. Naast de thuisspelende G-Storks waren FC Groningen, Ajax, VVV-Venlo en Excelsior de tegenstanders van de dag.

Gastheer Fred Zuiderwijk

Rond half elf kwamen de teams, soms na een urenlange busreis, aan in het Haagse Zuiderpark. Om kwart over elf trapte gastheer Fred Zuiderwijk de Bijzondere Speelronde af met een warm welkom aan de vele supporters. Vervolgens kwam hèt moment voor de spelers: de opkomst op het veld met uit de luidsprekers het ADO Den Haag opkomstlied 'O O Den Haag!'
Terwijl de vijf teams, en twee scheidsrechters Ramon en Remco, stonden opgesteld op het veld, nam directeur Henk-Willem Laan van Stichting het Gehandicapte Kind het woord. Hij gaf aan hoe belangrijk de Bijzondere Eredivisie is voor de deelnemers. De Bijzondere Eredivisie brengt de droom, ervaren hoe het is om een profvoetballer te zijn, nu ook voor kinderen met een beperking binnen handbereik.

Plezier belangrijkste drijfveer

Voor de officiële opening van het toernooi door ADO Den Haag-legende Lex Schoenmaker, werd Onno Kukler met zijn aanvoerder naar voren geroepen. Onno is de oprichter van Kids United, het G-voetbalteam van FC Groningen. Kids United kreeg van aanvoerder Lenny van ADO Den Haag een vaantje (met alle handtekeningen van de ADO-spelers) en de felicitaties voor hun 20-jarig bestaan. Op 7 mei 2003 is Kids United gestart met 7 voetballers en in twintig jaar is deze stichting uitgegroeid tot een plek waar 140 kinderen met een beperking kunnen sporten! Schoenmaker gaf na dit speciale moment aan dat plezier de belangrijkste drijfveer is om samen te sporten!

Drie ‘bijzondere’ wedstrijden

Er werden drie speelrondes gespeeld, waarbij ADO Den Haag aftrapte tegen onze gasten uit Amsterdam. Het werd een spannende wedstrijd die terecht in een 1-1 eindstand eindigde. Spits Geo scoorde met een prachtig schot!
ADO Den Haag scoorde in de volgende ronde tegen VVV Venlo erg gemakkelijk. Trainer-coach Remco had het team goed neergezet met Dave, Thijn en aanvoerder Lenny als verdedigingsblok achterin voor keeper Maarten. Op het middenveld liepen Roos, Jarno, Daan en Valentin een halve marathon om alle gaten te dichten en aan te sluiten in de aanval. Gelukkig kon er af en toe gewisseld worden! En de aanval met Thimo, Jodi en topscorer Geo was continu gevaarlijk. Naast Geo (2x) stonden Jodi en Lenny (2x) ook op het scorebord.

Jasper werd het geheime wapen van ADO Den Haag door ondanks zijn schouderblessure toch nog onverwachts speelminuten te maken. Derde tegenstander FC Groningen werd geheel verrast door deze snelle aanvaller en kon maar ternauwernood in de beginfase een doelpunt voorkomen. Dave gaf het goede voorbeeld met de prachtige 1-1, maar FC Groningen wist uiteindelijk nog de overwinning naar zich toe te trekken en met 1-2 te winnen. De koning van de assists in deze speelronde werd Jarno met drie belangrijke voorzetten!

Bovenhoek en rode kaart

De laatste wedstrijden werden afgesloten met penalty’s. Een spannende activiteit waar de druk hoog lag bij spelers en vooral bij keeper Maarten, die de keeper van de tegenstander steevast succes toewenste! Roos scoorde haar beide penalty’s met groot gemak èn in de bovenhoek!
Scheidsrechter Ramon was genoodzaakt om een aantal gele kaarten te trekken omdat er shirtjes werden uitgetrokken na het scoren. De scheidsrechter kreeg zelf een rode kaart van ADO-speler Valentin. De strafcommissie van de Bijzondere Eredivisie buigt zich nog over de gevolgen van deze kaart voor de scheidsrechter.

De tiende speelronde

De wedstrijden verliepen sportief en de krachtsverschillen tussen de teams waren gering. Dit leverde veel spannende wedstrijden op! 
De tiende speelronde werd vooral een succesvolle dag omdat er werd voldaan aan de belangrijkste drijfveer die bij de officiële opening genoemd werd door ADO-icoon Lex Schoenmaker: PLEZIER!

ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt gastheer Fred Zuiderwijk, Players United, Stichting het Gehandicapte Kind, scheidsrechters Ramon Westhof en Remco Broekhuizen, Storky, stichting Focus and Fun, Blindvision, AB Fotografie, Jeugdcomplex De Aftrap en de medewerkers van ADO Den Haag voor het succesvol maken van deze ‘Bijzondere’ dag!

Voor de ADO Den Haag G-Storks rest nog één speelronde in de Bijzondere Eredivisie. Op zondag 14 mei wordt nog gespeeld tegen De Graafschap en NEC in Doetinchem.