Nieuws

Op maandag 24 april 2023 was het tijd voor een nieuwe bijeenkomst met Follow Your Dreams in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag. Ruim 35 deelnemers kregen een presentatie over de maatschappelijke impact van ADO Den Haag en mochten zelf creatief aan de slag. Hieruit bleek vooral dat ADO Den Haag veel meer is dan een voetbalclub!

Om 11 uur begon het eerste onderdeel van de bijeenkomst. Tijdens een presentatie van MVO Manager Kees Brouwers, werden de deelnemers meegenomen in de sociaal-maatschappelijke projecten van voetbalclub ADO Den Haag. Brouwers: “Zoveel mogelijk inwoners bereiken met verschillende structurele en impactgerichte programma’s waar ADO Den Haag het verschil mee wil maken.”

Na deze informatieve bijeenkomst was het tijd om het stadion te bekijken. De deelnemers kregen een rondleiding door het Bingoal Stadion om nogmaals te laten zien dat er bij ADO Den Haag veel meer is dan alleen het voetbal op het veld. Er werd een kijkje genomen in de eventzalen, de persruimte, de kleedkamer en de SkyLounges, waarbij er een toelichting werd gegeven over de rijke historie van de club en de vele mogelijkheden die een stadion biedt naast de voetbalwedstrijden van de ADO-mannen en -vrouwen.

Na een korte presentatie van Projectleider Philip Kouwenhoven over passie in je werk stoppen, konden de deelnemers zelf aan het werk. Vijf groepen gingen aan de slag met het verzinnen van een nieuw maatschappelijk project voor ADO Den Haag. Binnen een half uur moesten de groepen het gehele project hebben uitgewerkt. Daarnaast moest de groep een overtuigende pitch voorbereiden om de jury te overtuigen. Een voetbalteam oprichten vanuit ADO Den Haag voor de LHBTIQ+ gemeenschap en hiermee meer aandacht vragen voor dit onderwerp binnen de voetballerij, werd het winnende idee!