Nieuws

Op woensdag 19 april vond het project ADO Herinneringen plaats in de gezellige brasserie van het Bingoal stadion. Er waren iets minder dan 50 mensen aanwezig bij de bijeenkomst, waaronder oud ADO-profs Lex Schoenmaker en Joop Jochems. Lex Schoenmaker stond deze keer het publiek te woord door middel van een interview door Frans Leermakers over zijn tijd bij ADO en FC Den Haag.

Maandelijks komen ouderen, op de derde woensdag van de maand, naar het Bingoal stadion om herinneringen over ADO, Holland Sport en FC Den Haag samen te beleven. Tussen 10.30 en 11 uur kwamen de eerste bekende en enkele nieuwe gezichten binnenstromen. Iedereen zocht rustig een plekje en kon onder het genot van een kopje koffie of thee door middel van de foto’s, plakboeken en krantenknipsels historische ADO herinneringen ophalen.

In de eerste helft van het programma was het daarna tijd voor het eerste deel van het interview met Lex Schoenmaker, een echte ADO-icoon! Er is zelfs een tribune naar hem vernoemd. Met enkele vragen en op de beamer enkele foto’s ter illustratie, begon Lex enthousiast te vertellen. Over hoe hij van kinds af aan was begonnen met voetbal, hoe hij bij ADO terechtgekomen was, welke speciale gebeurtenissen hij met ADO mee mocht maken (reis naar Amerika), en hoe het er in zijn tijd aan toe ging bij ADO.

Na dit boeiende eerste deel van het interview was het lunchtijd. Na de lunch was het tijd voor een spel in de vorm van een ADO-bingo(al)! Er werden 8 bingokaarten verdeeld over 5 tafels. Op de bingokaarten stonden foto’s van voormalige en huidige ADO-spelers en -trainers. Bingomaster Wiebren noemde de verschillende namen en de deelnemers kruisten enthousiast de foto’s van de spelers af. Na enkele rondes was het raak. Bingo! De winnaars (Respect Zorg) kregen een vaantje en mochten op de foto met Joop Jochems!

Na de bingo werd de bijeenkomst afgesloten met het tweede deel van het interview met Lex Schoenmaker. Hierin wijdde Lex verder uit over zijn tijd bij ADO (als trainer en als ambassadeur) en beantwoordde hij enkele vragen van het publiek. Lex en interviewer Frans Leermakers werden met applaus door de aanwezigen bedankt.

Met speciale dank voor de aanwezige vrijwilligers.
Verslag: Maatschappelijke Stagiair Quinten Smit