Nieuws

Op zondag 16 Oktober stond de training Mental Coaching op het programma voor onze G-Storks. Onder leiding van sportpsycholoog Thijs Rentier kregen de 14 spelers een cursus waarin het mentale gedeelte van het voetbal aan bod kwam. Na deze cursus gingen de spelers uiteraard ook nog doen waar ze goed in zijn, voetballen! 

Zondag 16 Oktober verzamelden de spelers van de ADO Den HaaG-Storks om 13.30 uur op het Jeugdcomplex De Aftrap om de training Mental Coaching te volgen. Thijs Rentier, actief op de Jeugdopleiding van ADO Den Haag, gaf de cursus en bracht de spelers bij hoe belangrijk de mentale gesteldheid van een voetballer is. 

Thijs is van beroep sportpsycholoog en weet tot in de puntjes spelers te begeleiden in het rustig worden in het hoofd. Dit bevordert de prestaties op het veld en dat willen onze G-Storks natuurlijk maar al te graag. De cursus ging vooral om het doelen stellen en het werken naar een bepaald doel toe. Wat heb je daar voor nodig en hoe wil je dat stapsgewijs gaan bereiken? Vragen waar de G-Storks deze middag mee aan het werk werden gezet. 

Na de Mental Coaching training gingen onze spelers onder leiding van de trainers Remco en Wesley het veld op, en werd de theorie toegepast in verschillende oefenvormen. Na afloop van de bijeenkomst was iedereen het erover eens dat het een geslaagde dag was geweest. En de G-Storks zijn klaar voor de eerstvolgende bijeenkomst waarin ze naar Rotterdam gaan voor wedstrijden in de Bijzondere Eredivisie bij Excelsior!