Op dinsdag 21 april zijn de leerlingen van klas 1 en 2 van de Haagse school "praktijkonderwijs de Poort" op bezoek geweest bij ADO Den Haag. Dit bezoek was georganiseerd in het kader van het project "Gezond Bezig" van GGD Haaglanden.

Het doel van het project "Gezond Bezig" is om de kennis van de leerlingen over gezonde voeding, lichaamsbeweging, fitheid en gezonde leefstijl te vergroten. Met dit programma willen we de leerlingen begeleiden naar een gezonde leefstijl. Op die manier proberen we overgewicht van leerlingen op de middelbare school (en op latere leeftijd) zoveel mogelijk te voorkomen.

Het bezoek aan ADO Den Haag was ter afsluiting van het "Gezond Bezig" project. Tijdens het project hebben de leerlingen een fittest gedaan die in teken stond van ADO Den Haag. De leerlingen vonden het daarom ontzettend leuk om hun grote voorbeelden van ADO Den Haag nu eens in het echt te ontmoeten.

De leerlingen mochten als eerste de training bijwonen. In het zonnetje genoten ze van hun gezonde lunch die ze aangeboden kregen door Albert Heijn Conradkade en een gezond tussendoortje van Just Nuts. Daarna kregen de leerlingen een rondleiding langs de mooiste plekken van het stadion. Ter afsluiting was er nog een meet & greet in de business unit "En Un Momento d'ADO" met de spelers Richelo Fecunda en Segun Owobowale. De leerlingen kregen de gelegenheid om vragen te stellen over de gezonde leefstijl van de spelers. Dit was heel leerzaam voor de leerlingen, na alle "Gezond Bezig" lessen over gezonde leefstijl kregen ze van deze topspelers te horen hoe belangrijk gezonde voeding en voldoende bewegen echt is. Daarna kregen de leerlingen nog een mogelijkheid om met de spelers op de foto te gaan en lieten ze met trots hun "Gezond Bezig Certificaat" zien.

De leerlingen hebben ontzettend genoten van deze dag. Het was een mooie afsluiting van het "Gezond Bezig"-traject en een goed begin voor een toekomst met een gezonde leefstijl.

 

Gezond Bezig wordt mede mogelijk gemaakt door maatschappelijk partner Azivo.